Oost in Bedrijf

‘Misschien wel het mooiste terras van Amsterdam’

Restaurant MOJA aan de Pedro de Medinalaan op Steigereiland is de plek waar de hele familie samenkomt voor vers, huisgemaakt eten. Er is veel ruimte voor kinderen, met speeltoestellen binnen én buiten. Vanaf het zonnige terras kijk je aan alle kanten uit over het water en zie je de zon ondergaan. “Het is echt bijzonder.”

Bijna een jaar werkt het team van MOJA nu samen. Mede-eigenaresse Adri zegt het met trots. “We zijn als familie, kunnen op elkaar bouwen.” Peter en Marcus zijn buiten het speeltoestel aan het afmaken, want MOJA is een restaurant waar kinderen heel erg welkom zijn. Binnen is ook een speelhoek met een speeltoestel, en er is een aparte menukaart. “We maken graag ruimte voor kinderen. Je hoeft ze bij ons niet achter de iPad te stoppen.”

MOJA is open voor de lunch, en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor diner. Het eten wordt bereid met pure producten van goede kwaliteit, en dat proef je. “We maken alles zelf, van eigen recepten. De lunch doordeweeks is een buffet met salades, quiche, soep en verse broodjes. Het diner bestaat onder meer uit langzaam gegaard vlees, zoals lam met gegrilde groenten. En altijd staan koffie, thee en lekkere taart klaar. Adri: “We hebben ook veel energie gestoken in onze borrelplanken.” Lachend: “Wij serveren een next level-bitterbal.”

Borrelen kun je er dus goed. Op vrijdagmiddag bijvoorbeeld, als de zon schijnt. Op het terras kijk je rondom uit over het water en zie je de zon ondergaan. Je kijkt op de bruggen die IJburg ontsluiten, een haventje en de groene kade waar de buurt wandelt. “Dit is misschien wel het mooiste terras van Amsterdam. Echt heel bijzonder.”

Adri, die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt en door haar nieuwsgierigheid in Nederland terechtkwam, heeft met MOJA een warme, relaxte plek voor ogen, met goede service. “Alsof je thuis bent.” Ze heeft het enorm naar haar zin op Steigereiland. “Het contact met mensen vind ik superbelangrijk. Ze komen meestal al in een goede bui naar een restaurant. Wij kunnen hun dag nog beter maken.”

MOJA aan de Pedra de Medinalaan 89–91 (buitenom te bereiken en via woonwarenhuis Design020) is geopend van dinsdag tot en met zondag, de menu’s vind je op www.moja.rocks. MOJA verzorgt ook catering en bedrijfslunches, en host feesten voor bewoners, met mooie taarten en een speciaal menu.