Advertorial

Miedema & zn. zijn elke dag bezig om iets moois te maken: ‘Meubels stofferen is handwerk’

Je hebt folderstrooiers en je hebt Miedema en zonen, ambachtelijke meubelstoffeerders met oog voor interieur, goede stoffen en details. “Wij doen alles zelf, en inclusief service en garantie.” Miedema & zn. is echt familiebedrijf. Behalve oprichter Marco werken ook zoon Rikus, dochter Carry en schoonzoon Tim in het bedrijf. Met een team van gedreven medewerkers wordt elk meubelstuk vakkundig onder handen genomen.

In de werkplaats in Amersfoort wordt hard gewerkt. Achter grote naaimachines worden stoffen op maat gemaakt, in de grote hal – waar de vloer bedekt ligt met plukjes schuimrubber en uitgehaalde nietjes – staat onder meer een loungechair van Eames op de werkbank, een designklassieker uit de jaren 50. “We restaureren en stofferen eigenlijk alles, van klassiek tot modern.

Marco (58) en Rikus (36) zijn vakmannen, enthousiast en bevlogen, ze weten veel over modellen, trends en interieur. Marco begon het bedrijf ruim twintig jaar geleden in Bussum. Inmiddels vind je Miedema & Zn. ook in Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer en Schiedam. Amsterdam bedient Miedema al jaren vanuit het filiaal in Bussum, ze rijden er drie dagen per week rond. “We zijn heel organisch gegroeid en werken behalve voor particulieren ook voor architecten en interieurbedrijven.”

Ze komen nog steeds het liefst bij mensen thuis. Rikus: “Dan zie je het interieur, de meubels, en weet je wat er past.” Alles wordt door ons geregeld, binnen twee tot drie weken heb je je gestoffeerde meubel weer in huis. Marco: “Advies is bij ons vrijblijvend. Elk mens is anders, elk meubelstuk vraagt om iets anders.”

Er is dan ook een ruime collectie stoffen en leer voor handen. “Daar zijn we heel groot in. We hebben meer dan vijftien stofleveranciers zoals Kvadrat, Jab, Designers Guild en De Ploeg, en zes leerleveranciers. Ook aan exclusieve merken als Leolux, Rolf Benz, Minotti, Artifort en Flexform werken we graag.” Rikus kijkt even de werkplaats in. “Het fijne van dit vak is dat je elke dag bezig bent om iets moois te maken.”

Miedema & zn – ambachtelijke meubelstoffeerderij, leerspecialist, antiekrestauratie en interieuradviseurs – bereik je via 020-2443189 en miedemaenzn.nl.
Foto: Marco en Rikus Miedema in de werkplaats in Amersfoort.