Mijn fiets en ik

‘Met stip het beste vervoermiddel in de stad’

Max Verloop (29)
Beroep: ondernemer
Route: Singel–Pieter Nieuwlandstraat
Afstand: ‘ik fiets alles’
Fiets: RIH

Poepbruin
Zijn fiets is dus gewoon de allermooiste die er is. “Het is een zelfgemaakte, een fixed gear bike.” Voor de niet-kenners: een doortrapper, een soort baanwielrenfiets. Met zo min mogelijk onderdelen. Het veertig jaar oude frame – handgemaakt, van de wereldberoemde RIH (Rijwiel Industrie Holland) uit Amsterdam – kocht Verloop op Marktplaats. “Een poepbruine, een klassieke kleur. Omdat ik helemaal in mijn hoofd had hoe ik de fiets wilde hebben, met moderne componentjes, duurde het wel een jaar voor ik alle onderdelen had.” The rest is history. “Alles is er perfect aan: niet stuk te krijgen, dus duurzaam, en ja, het pronkstuk van mijn meubilair.”

Sjouwen
De fietsbeleving is anders dan op een ‘gewone’ fiets. “Je hebt meer contact met het wegdek, bent veel geconcentreerder.” Eigenlijk is er maar één nadeel. “Hij is te mooi. Mijn fiets is een te groot onderdeel van mezelf geworden. Ik moet er niet aan denken dat-ie gestolen wordt. Als ik thuis blijf sjouw ik ’m met liefde naar twee hoog. Maar als ik afspraken buiten de deur heb, de fiets steeds ergens neer moet zetten, dan pak ik een oudje. Ik heb nog twee afgetakelde RIH’s staan.”

In contact met de wereld
“De fiets is met stip het beste vervoermiddel in de stad.” Zegt de voormalige fietskoerier, die nu met zijn bedrijf Professional Rebel onder meer (ook weer per fiets) Startup Tours organiseert langs innovatieve ondernemers. “Fietsen heeft de meeste waarde op veel vlakken: je bent fysiek bezig, maakt je hoofd leeg, ziet meer van je omgeving. Op de fiets sta je in contact met de wereld.”

Ring-Ring is de nieuwe community voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen.
De deelnemers (244) fietsten totaal tot nu toe 116.176 kilometer. Die fietskilometers kunnen per 100 bij lokale ondernemers worden ingeruild voor kortingen. Kijk hier wie er meedoen. Zie ook www.ring-ring.nu.