Mijn fiets en ik

‘Met de fiets weet je waar je aan toe bent’

Fietspaspoort
Linda Frank (41)
Beroep: Manager bij BT
Route: IJburg-Amsterdam Zuidoost
Afstand: 10 kilometer
Fiets: Kalkhoff (met trapondersteuning)

Jááh, die fiets is fantastisch. Van de zomer gekocht, bij Bikes & Boards hier in de buurt. Ik twijfelde al langer, maar Ring-Ring hielp me net over de drempel om te gaan fietsen naar mijn werk. Het is fris én duurzaam, en het blijkt ook nog eens prima te doen te zijn. Ik ben er binnen dertig minuten. Dat is net zo snel als met de auto, maar de fiets is betrouwbaarder. Je hebt nooit file, weet precies waar je aan toe bent.

Nette kleren
Voorheen had ik altijd wel een excuus om niet te gaan fietsen. Het waait, vond ik dan. Of: het regent. Ik heb nette kleren aan, ook zo een. Maar kijk me gaan nu. In de zomer pakte ik twee tot drie keer per week de fiets. Nu – bijna winter tenslotte – kijk ik eerst even wat het weer doet. Ja, het moet wél leuk blijven, ik ben een beetje een gelegenheidsfietser.

Hilarisch
Mijn collega’s vinden het soms hilarisch. Kom ik weer binnen met m’n accu, trots natuurlijk. Jongens, zeg ik dan, ik heb er in totaal al duizend kilometer op zitten. Moeten ze gniffelen: ja, elektrisch! Alsof dat niet telt. Je moet gewoon trappen hoor, alleen ga je met dezelfde inspanning net iets harder. Ik kom om 9.00 uur aan, ben al buiten geweest en – zelfs met tegenwind – nooit bezweet.

Ring-Ring is de nieuwe community voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen.
De deelnemers (244) fietsten totaal tot nu toe 116.176 kilometer. Zie www.ring-ring.nu.