Oost in Bedrijf

‘Mensen raken net zo verslaafd aan het surfen als ik’

Wat tien jaar geleden voor eigenaar Frank van Zwieten begon als een manier om zijn passie te beoefenen, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig surfcenter voor jong en oud. Je kunt er surflessen volgen, en materiaal huren of stallen.

“Vroeger was ik alleen op mooie dagen open, maar ik merkte al gauw dat er meer vraag was en dus zijn we nu open van woensdag tot en met zondag.” Frank werkt samen met zijn enorm gemotiveerde instructeurs aan het professionaliseren van het surfcenter. “We gaan de mogelijkheid bieden om bij ons CWO-diploma’s te halen. Beheers je bijvoorbeeld de basisvaardigheden, dan heb je CWO 1. Ben je een stap verder, dan kun je examen doen voor CWO 2. Dit is voornamelijk leuk voor de kinderen, dan hebben ze een doel om naartoe te werken”.

Naast de upgrade van de kwaliteit van de lessen opent Surfcenter IJburg vanaf juni de kantine. Je kunt er bijvoorbeeld koffiedrinken of een tosti eten. “Heerlijk na het surfen. Zo kunnen mensen weer opladen voordat ze nog een rondje over het water maken.”

Surfcenter IJburg is in tien jaar uitgegroeid tot een surfschool waar passie voor het surfen centraal staat. “Het liefst zou ik elke dag op het water zijn en het is leuk om te zien dat andere mensen net zo verslingerd raken aan de sport als ik.” Vanuit dat enthousiasme roept Frank: “Kom ook windsurfen op dat leuke strandje op IJburg.”

Surfcenter IJburg, Pampuslaan 497, surfcenterijburg.nl.