Column

Marcel van Roosmalen: Station Science Park

De onbewaakte fietsenstalling bij station Science Park in Amsterdam was een Bermudadriehoek waarin mijn fietsen uiteindelijk allemaal verdwenen. De laatste keer kon ik het niet aanvaarden en liep ik vloekend vijf keer langs de rekken. Er passeerde een agent die met z’n mountainbike op de stoep reed. Ik rende achter hem aan, waardoor hij dacht dat er iets ernstigs aan de hand was. De teleurstelling en ergernis waren van zijn gezicht af te lezen toen ik hem vertelde wat er gebeurd was. Weer geen misdrijf waar hij eens lekker zijn tanden in kon zetten. Voor hem stond een stommeling die zijn nieuwe fiets aan een ketting in een onbewaakte stalling had gezet. Hij had duidelijk geen zin om daar zijn patrouille door te laten verpesten. Dit was Amsterdam, fietsendiefstal uit een onbewaakte stalling was hier geen misdrijf.