Column

Marcel van Roosmalen: Kaas

Winkelcentrum Christiaan Huygensplein was al nooit de vrolijkste plaats, maar toen ik er eergisteren weer was, bleek ook Kaas&Zo te zijn vervangen door een kledingconcept. Arno Cowan, ondanks alles toch de meest markante kaasverkoper die ik ooit tegenkwam, bleek te zijn verdwenen. Opgelost in het grote niets. Te hopen is dat hij zijn droom, wonen in Zuid-Frankrijk, heeft nagejaagd maar dat zal wel weer niet. Wat blijft zijn de herinneringen en de meer dan tweehonderd kaaszegels in onze keukenla. De laatste keer dat we elkaar zagen schold hij me uit omdat ik een sinterklaas in een fictief interview in deze krant – want sinterklaas bestaat niet – had laten zeggen dat hij zijn schoen niet mocht zetten. Daar heb ik nu nog meer spijt van.

Columns Marcel van Roosmalen