Column

Marcel van Roosmalen: Diemo

Een tijdje terug was ik weer eens bij winkelcentrum Diemerplein. Citymascotte Diemo was er ook. Hij deelde broodtrommeltjes uit. 
Altijd als ik Diemo zie, het was de tweede keer, moet ik denken aan degene die hem verzon: Rutger van Stappershoef. Hij was/is city-marketeer van Diemen, een uitdaging. In ruil voor een ruime vergoeding verzon hij Diemo. De manier waarop hij zijn kind presenteerde zal ik nooit vergeten. Hij legde een ei in het Nelson Mandelapark en koppelde er een prijsvraag aan. De bevolking mocht raden wat daar uit zou komen. De winnaar kreeg van de gemeente een daarom-Diemen-verrassingspakket.
Foute antwoorden waren: een dinosaurus, een paashaas en een nieuwe bondscoach.
Ik keek het goede antwoord voor de tweede keer in de bek. Het gaf me een hand, ik keek zo blij mogelijk.