Oost in Bedrijf

Little East: ‘Vaak nieuwe dingen in de winkel’

Nieuw in Oostpoort: Little East. Het is een bohemian conceptstore met fijne kleding, accessoires, sieraden en cadeautjes. Sara en Dorien runnen de winkel samen, met passie en plezier. “Het is best spannend om nu een onderneming te beginnen. Maar het gaat heel goed en we kijken uit naar de toekomst.”

De kleding en sieraden – mooie oorbellen en armbandjes onder meer – die Sara in de winkel heeft hangen koopt ze zelf in, via haar label ICatchy. “Mijn doelgroep is vooral jonge mensen, het is festivalstijl en een beetje Ibiza.” Dorien ontwerpt en verkoopt onder meer hoeden, tassen en schoenen van haar eigen merk Feliz Shoes. Boho fashion, noemt ze het zelf. “Duurzaam geproduceerd in Europa, door vaklieden.”

Haar kleding is voor mensen vanaf ongeveer 25 jaar. “Zo kunnen moeder én dochter bij ons terecht.” Hoewel het hun eerste echt eigen winkel is, hebben de twee enorm veel ervaring in mode en styling. Het enthousiasme spat er bij beiden vanaf. Sara: “Het voelt al meteen heel eigen.” Dorien: “Het is hier echt een buurtje, we hebben veel contact met mensen.”

Ze zien veel vaste klanten die zich graag laten adviseren en stylen. Juist daarom, omdat mensen het leuk vinden om vaak terug te komen, kopen Dorien en Sara klein in, slechts enkele items per keer. “Zodat collectie vaak wisselt, en er steeds iets nieuws te zien en te passen valt.” 

Waldenlaan 16.

Gepubliceerd in Lekker Amsterdams (voorheen Beleef het in Oost) editie 13, bijlage in opdracht.