Oost in Bedrijf

Lingeriespeciaalzaak Evenstars Lingerie geopend, ‘mooie setjes die je nergens anders vindt’

Op IJburg is aan de Pampuslaan een prachtige lingeriespeciaalzaak geopend. Behalve setjes van topmerken als Aubade, PrimaDonna en Marie Jo vind je er beenmode, nachtmode, cadeautjes, kunst en vanaf het voorjaar ook badmode. Eigenaresse Arwen Hesselmann: “Het is een vak om voor iemand de juiste maat, kleur en pasvorm te vinden.”

Arwen was leerkracht en adviseur in het speciaal onderwijs. In haar vrije tijd begon ze een mode-opleiding en raakte ze bevangen door het lingerievirus. “Mijn hobby is lingerie maken. Ik heb me er heel erg in verdiept. Zo is het idee van een eigen winkel gegroeid.” 

Op IJburg, waar ze woont, zocht ze naar een goede locatie. “Ik geloof heel erg in de Pampuslaan. Het is de schakel tussen het ‘oude’ IJburg en de nieuwe eilanden. En een mooie straat met leuke winkels zoals Stitch, MJ Amsterdam en Stijldepartment. Dit is een fijne ruimte met ruime paskamers die toegankelijk zijn voor rolstoelen en kinderwagens.”

Persoonlijk en deskundig advies
Arwen wil service bieden, helpen met stylen, en klanten rust en privacy geven. “Ik voorzie ook in speciale behoeften en verkoop lingerie in een brede matenrange. Niet iedereen kan zomaar overal terecht. Ik bied net wat meer ondersteuning, daarin onderscheid ik me. Maar als klanten rustig zelf op zoek willen naar lingerie kan dat ook. Er hangen kimono’s en er staan sloffen, en er hangt voile voor het raam om privacy te garanderen. 

In de winkel vind je kwaliteitsmerken als Freya, Elomi, Wacoal en Fantasie, maar ook zwangerschapslingerie, sport-bh’s en shapeware. “Net even wat mooier allemaal. Ik heb goede basisitems, steeds een nieuwe seizoenscollectie, en vanaf komend voorjaar verkoop ik ook bikini’s en badpakken.” 

Enthousiast en vol passie vertelt Arwen over haar vak. Binnenkort biedt ze ook lingerie van unieke designers – “Items die je nergens anders vindt” – en in de winkel hangt wisselende kunst van kunstenaars, die te koop is. “Ik vind het leuk als kunstenaars contact met me opnemen.” In de toekomst opent ze een webshop, daar kun je dan ook bijvoorbeeld een vip-arrangement of een vriendinnenavond boeken.

Ze kijkt de winkel rond, opgetogen. “Kijk naar al die mooie vormen, kleuren en stoffen, dat is toch gewoon fantastisch. Ik kan veel creativiteit in mijn werk kwijt. Het is een vak om de juiste maat, kleur en pasvorm voor iemand te vinden. En het is leuk om mensen blij te maken.”

Evenstars Lingerie, Pampuslaan 41, www.evenstarslingerie.com. Op Facebook (Evenstars Lingerie) en Instagram (evenstars_lingerie) deelt Arwen items uit de collectie.

Advertorial