Oost in Bedrijf

Liefde voor het vak, al zes generaties

Vanuit hun mooie hoekpand hebben ze winkelcentrum Oostpoort zien uitgroeien tot wat het nu is: “Een bruisende plek, zeer geslaagd.” De broers Remon en Marcel van Lent runnen samen Quick Shoe Service. Vakmannen zijn het, met liefde voor het ambacht.

Vijf jaar geleden betrokken ze hun lichte zaak, waar ze nu met veel plezier vertellen over hun beroep. “Toen we hoorden dat er hier een winkelcentrum zou komen hebben we ons gelijk ingeschreven. Het werk is mooier hier. We krijgen goede schoenen waar we mooie reparaties aan kunnen doen.” Omdat ze meesterschoenmaker zijn, kunnen ook duurdere merkschoenen gebracht worden. De winkel heeft een sleutelservice, bijna alle sleutels worden er gedupliceerd. “We doen verkoop en plaatsing van sloten en cilinders, en hebben goede onderhoudsproducten en zolen.” Remon is duidelijk trots op zijn zaak. Knikkend: “Als je geen plezier in je werk hebt, hou je het niet zo lang vol.”

Die liefde voor het vak stralen beide broers uit, ze zijn de zesde generatie schoenmakers van de familie en kennen de stad op hun duimpje. “Onze vader heeft de naam gevestigd in Amsterdam. “Wat zo leuk is van deze plek: mensen maken graag een praatje, we hebben veel vaste klanten.” Oostpoort hebben ze opgebouwd zien worden van een zandvlakte tot het bruisende centrum dat het nu is. “We hebben alles zien gebeuren. Het is zeer geslaagd geworden, met veel reuring en gezelligheid op straat.” 

Ondernemersportret. In opdracht van cbre, gepubliceerd in Beleef het in Oost.