Oost in Bedrijf

‘Leuke dingen bedenken en creatief zijn, het komt allemaal samen’

Precies tien jaar zit ze nu aan het Beukenplein met haar Sterren van de Hemel catering, vertelt eigenaresse Sacha Roozemond. Sinds vorig jaar is daar ook haar reisbureau Met Smaak in Griekenland gevestigd. In juni organiseert ze een creatieve reis naar het eiland Skopelos. “We gaan elke avond uit eten, zitten op terrasjes en doen onze boodschappen, allemaal bij locals.” Zaterdag 16 maart is er een informatiemiddag.

Eerder was het cateringbedrijf gevestigd op de Zeeburgerdijk. Bij toeval kwam Sacha op dit plein terecht, ze zag het pandje ter overname, deed een bod en zo begon het. “Het was een wilde gok, maar een schot in de roos. Destijds was het Beukenplein een gribusplein, maar nu is het zo’n fijne plek.”

Sacha houdt van reizen, van avontuur. Ze woonde ooit tien jaar in Griekenland, op Mykonos onder meer, waar ze catering deed voor spraakmakende bekendheden als Rolling Stone Keith Richards en modeontwerper Jean Paul Gaultier. Toen ze later in Nederland Sterren van de Hemel startte, belandde ze als vanzelf in de mediawereld. “Ik was in die tijd een van de eersten met bijzonder eten, toen al scharrel en duurzaam, ik was mijn tijd vooruit.”

Sterren van de Hemel maakt vers, goed eten. “Mediterraan, maar ook bijvoorbeeld Aziatisch, altijd met veel verse groente en kruiden, en lokaal ingekocht. In het weekend – vrijdag, zaterdag en zondag – is er takeaway aan het Beukenplein, op bestelling. “Dan komt de buurt naar binnen, leuk.”

Reis naar Griekenland
Haar drang naar buiten en leuke dingen beleven, bracht Sacha er vorig jaar toe om een klein reisbureau te starten, “misschien wel het kleinste reisbureau van Nederland”. De eerstvolgende reis, een creatieve fotografiereis, gaat naar Skopelos. “Dat is het paradijs op aarde.” De reis is all inclusive, maar niet in traditionele zin. “We gaan elke avond uit eten, zitten op terrasjes en doen onze boodschappen, bij locals. Anja Daleman gaat mee als fotografiedocent. De reis is twee weken, van 7 tot 21 juni, maar je kunt ook één week boeken.”

De catering en het reisbureau versterken elkaar, zegt Sacha. “Ik geniet van het omgaan met mensen. Gastvrij zijn, leuke dingen bedenken en doen, creatief zijn; het komt nu allemaal samen.”

Kennismakingsmiddag
Zaterdag 16 maart 2019 is er van 14.00 tot 16.00 uur een vrijblijvende informatiemiddag aan het Beukenplein in Amsterdam. Zie metsmaakingriekenland.nl en sterrenvandehemel.nl.

Advertorial