Oost in Bedrijf

Lekker terrasjes hangen in Oostpoort

De dagen worden langer en de winterjassen hangen definitief in de kast. Na een dagje winkelen is het deze dagen heerlijk neerstrijken op een zonnig terras. Oostpoort biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan terrassen. Kom langs en ontdek de beste buitenplekjes van Oost.    -advertorial

The Porterhouse Bar
Engelse gezelligheid

In de voormalige beheerderswoning van het Oostergasterrein is The Porterhouse Bar gevestigd. De bar heeft een groot assortiment aan bieren zoals Guinness, Kilkenny en Hophouse 13. Op de menukaart staan vooral Engelse en Ierse specialiteiten als fish & chips, beef & stout pie en een Iers ontbijt. “We hebben een gezellig terras aan twee kanten van het gebouw”, vertelt manager Maarten Jansen. “Zo vind je altijd een plekje in de zon en heb je steeds weer iets te bekijken.”

Burger ‘n Shakes
Vers en duurzaam snacken

Het terras van Burgers ‘n Shakes is net zo eenvoudig als de formule van de uitspanning. Geen poespas, wel kwaliteit. Aan de strakke, moderne tafels kan de bezoeker in alle rust smullen van een verse burger met een koele milkshake, gedraaid van biologisch roomijs. Het vlees komt van vrijlopende dieren en de groenten, salade en frieten worden vers voorgesneden.

Restaurant Yatta
Yes, we did it!

Yatta is een gebruikelijke Japanse kreet van geluk als men iets heeft afgrond of bereikt. Begonnen als Yatta Sushi afhaal op de Linneausstraat heeft het nu een restaurant met terras aan de Oranje-vrijstaatkade geopend. Yatta houdt van gezond en licht eten en serveert naast sushi verschillende Japanse warme gerechten zoals teppanyaki en kushiyaki. Het terras leent zich bij uitstek voor een koude sake op een zwoele zomerse avond.

Nomads
Ontdek de wereld via de keuken

Op het terras van Nomads ondergaat de nieuwsgierige bezoeker een kleine culinaire wereldreis. “We proberen de gast met ons aanbod nieuwe ervaringen mee te geven”, vertelt eigenaar Jaap Kin. “We serveren daarom geen doorsnee schotels als een uitsmijter, maar gerechten met een eigen twist, gebaseerd op een themaland.” Momenteel is dat Portugal. De bezoeker kan op een loungebank in vakantiesfeer heerlijk genieten van een frisse vino verde, een smakelijke pulpo en een pittige bolos de bacalhau.

Q-Café
Artistieke ambiance

Het Q-Café is het kloppende hart van het Q-Factory gebouw. Het is de plek waar iedereen gezellig samenkomt en de ontmoetingsplaats voor muzikanten in Oostpoort. Het terras heeft een artistieke uitstraling. De menukaart is goed gesorteerd met een aanbod van vlugge snack tot uitgebreide maaltijd. Uiteraard is er een ruime keuze uit wijn en speciaalbier uit de fles of van de tap.

Bagels & Beans
‘Verlengstuk van je huis’

Volgens eigenaresse Gemma van Bakel is het terras van Bagels & Beans je achtertuin op de Oranje-Vrijstaatkade. “Je voelt je zo bij ons thuis, dat we als het ware een verlengstuk zijn van je huis. Wij serveren heerlijke koffies, gezonde sappen, verse bagels en salades, onweerstaanbare zoetigheden en sprankelende koude dranken. En dat met een prachtig uitzicht op de Ringvaart in een rustige omgeving en ontspannen sfeer.”

’t Oostpoortje
Van pannenkoek tot broodje kroket

’t Oostpoortje is een pannenkoekenrestaurant, eetcafé en koffiegelegenheid ineen. Het open terras aan het water nodigt uit om je uitgebreid met een leuk gezelschap neer te vlijen. Gasten kunnen kiezen uit een aanbod variërend van (biologische) pannenkoeken tot een broodje kroket en een maaltijdsalade. Het restaurant houdt rekening met het milieu en gebruikt zoveel mogelijk onbewerkte producten. Tijdens thema-avonden worden er speciale cocktails geschonken.

Blend Coffee & Wine
Het dolce vita-gevoel

Blend staat voor sfeer, gastvrijheid en eerlijke mediterrane gerechten. Voor iedereen, voor ieder moment van de dag, voor alle gelegenheden. Eigenaar Michiel Antal laat zich daarbij inspireren door het zuidelijke dolce vita-gevoel. “Wij houden van het menselijke, alledaagse en rumoerige. Op ons terras aan het water komen mensen bij elkaar om te lachen en genieten. Hier gebeurt het leven. Bestel een bruschetta en geniet van een paella met een glas rosé uit de Provence. Voel en proef de Méditerranée.”

Thai Food Café
Snacken op zijn Oosters

Verscholen achter een groene bamboehaag ligt het terras van Thai Food Café. Het restaurant brengt het authentieke Thaise streetfood en de beroemde Thaise glimlach naar Amsterdam. Op zijn Thais staat er binnen een mum van tijd een groene curry of sticky rice met mango voor je neus. Bestel er een Chang biertje bij en je waant je aan tafeltje in de straten van Bangkok.

Gepubliceerd in Beleef het in Oost.