Mijn fiets en ik

‘Niet de kortste maar de mooiste route’

Raven Huybrechts (23)
Beroep: medewerker technische ondersteuning en klantenservice Qwic
Route: Haarlem-IJburg
Afstand: 27,1 kilometer
Frequentie: vijf keer per week

Elektrisch
Ik werk op Steigereiland bij Qwic, een bedrijf dat elektrische fietsen en scooters produceert. Vandaar dat ik nu forens op een Qwic met ondersteuning, zoals dat heet. Maar ook niet-elektrisch fietste ik dagelijks van Haarlem naar IJburg. Die 27,1 kilometer doe ik in een uur en tien minuten.

Chaotisch OV
Wat voor weer het is maakt me niets uit. Regen en wind, ik kan het allemaal hebben. Fietsen is zo relaxt, je zit niet in overvolle bussen en je kunt je reis precies indelen, hebt geen gedoe met vertragingen. Onderwijl heb je alle tijd om over dingen na te denken.

Dwars door het centrum
M’n dagelijkse route heb ik precies uitgekiend. Van Haarlem, via Halfweg schiet ik bij Sloterdijk de stad in. Na een tip van een collega leg ik daar niet de kortste, maar de mooiste weg af. Dwars door het centrum van Amsterdam, langs monumenten als het Rijksmuseum en de Heineken Brouwerij. Het kost me tien minuten extra, maar dat heb ik er graag voor over.

Ranglijst
Ja leuk die fietsapp! Ik ben wel sportief en competitief aangelegd. Elke week kijk ik even hoe hoog ik op de Ring-Ring-ranglijst sta. Voor de terugweg heb ik een slimmigheidje. Dan laad ik tijdens het fietsen mijn iPhone op door hem met een usb-kabeltje te verbinden aan het display. Anders valt m’n gps misschien uit, en dat is slecht voor de statistieken.

Ring-Ring is de nieuwe community voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen.
De deelnemers (242) fietsten totaal tot nu toe 94.634 kilometer. Zie www.ring-ring.nu.
Ring-Ring fietskilometers (per 100 Fkm) kunnen bij lokale ondernemingen geruild tegen aanbiedingen. Kijk wie hier
meedoen.

1 Reactie

 1. RingRing wij hebben zo onze vraagtekens. Kan Ringring eens duidelijkheid verschaffen over:
  1 hoeveelheid actieve ringringers
  2 subsidiekosten per actieve ringringer
  3 hoeveel km zijn ze meer gaan fietsen
  4 zijn er nieuwe fietsers bijgekomen dankzij rinring en zo ja hoeveel
  5 wat is het aantoonbaar economisch effect positief / negatief uitgedrukt in euro’s
  6 is de ringring techniek verkoopbaar en toepasbaar op andere projecten
  7 we lezen dat ringring een succes is; volgens welke definities
  8 bij een ringring succes kan de subsidie toch wel als een investering worden gezien (soort van banken garantie) wanneer en met welk rente percentage wordt die afgelost

Comments are closed.