Ingezonden mededeling

Kibret Mekonnen (52) is oprichter en vrijwilliger bij Aimiromedia: ‘Verbinding maken door het vertellen van verhalen’

Een van zijn meest dierbare activiteiten is het Amsterdams Buurtfilmfestival. Een jaarlijks terugkerend cultureel evenement dat wat hem betreft, mag worden opgenomen in de culturele agenda van Amsterdam.

Op zijn 25ste kwam Kibret naar Nederland en vond als filmmaker een nieuwe familie in de culturele initiatieven in de buurt. De saamhorigheid die hij heeft gevoeld vanaf het moment dat hij op de wereld kwam neemt hij nu, als Amsterdammer, altijd mee in de activiteiten die hij onderneemt. Mediaworkshops, het Amsterdams Buurtfilmfestival, de minifilmfestivals in de wijken draaien allemaal om verbinding door het vertellen van verhalen. 

Amsterdams Buurtfilmfestival ABFF
Het ABFF is een podium voor de verhalen van Amsterdammers in de OBA aan de Oosterdokskade op 11 december. Kibret is er het hele jaar mee bezig om er een bijzonder evenement van te maken. We geven bewoners een goede training om hun eigen beeldmateriaal te maken. Ze leren goed kijken, filmen, camerastandpunten, interviewtechnieken en monteren. Een jury kiest de beste films die doorgaan naar het ABFF waar de makers een trofee en een klein geldbedrag kunnen winnen. Vervolgens trekken we de wijk in met minifilmfestivals. We hebben in de loop der jaren prachtig beeldmateriaal verzameld van Amsterdammers dat we inzetten om belangrijke thema’s in de stad te bespreken. Armoede, gentrificatie en wonen.

Vrijwilligers gezocht
Als vrijwilliger bij het ABFF kom je in aanraking met de bijzondere verhalen van Amsterdammers in de stad, levensverhalen waar je anders misschien nooit kennis mee zou maken. Je deelt en ontwikkelt je kennis en draagt bij aan het verbeteren van het leven van de mensen in de buurt. Kom ons helpen met de communicatie, de sociale media of als gastvrouw/gastheer tijdens het Amsterdams Buurtfilmfestival op 11 december 2021.

Ook aan de slag als vrijwilliger?
Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam https://vacaturebank.vca.nu/ 

Aimiromedia, Het Blauwe Huis, Zeeburgerdijk 265, aimiromedia@gmail.com, 06-41221184

Tekst: Nettie Sterrenburg / Foto: VCA Media Huub Zeeman