Oost in Bedrijf

Keurslager Verkerk gaat voor eerlijk en transparant

Bij Keurslager Verkerk ligt bewust uitgekozen vlees in de toonbank. “Wij weten wat we verkopen. Een eerlijk product en een transparant verhaal vinden we belangrijk.” Aldus Bart Verkerk, ondernemer en slager in hart en nieren. Zijn rund-, lams- en kalfsvlees komt van een lokale boer vlakbij de Amstel. De dieren krijgen een optimale verzorging en uitgekiend voer, wat de smaak van het vlees ten goede komt.

advertorial

Geen onnodig antibioticagebruik
Ook Verkerks varkens- en kippenvlees is zorgvuldig uitgekozen. Het varkensvlees komt van het Beemsterland varken en de kip van Gildehoen. Verkerk: “Bij deze bedrijven wordt niet onnodig met antibiotica gewerkt en ook hormonen en groeibevorderaars blijven in de kast. De dieren groeien zonder hulp op tot gezonde dieren.” Omdat de dieren bewegingsvrijheid hebben, wordt het vlees smaakvol en mals.

Keurslager Verkerk gooit niks weg. “Dat is verspilling. Doordat we het complete dier gebruiken hebben we ook de minder gangbare producten in huis. Ideaal voor klanten die op zoek zijn naar iets minder alledaags.” Wat niet als product in de winkel komt te liggen, wordt gebruikt in de huisgemaakte worsten.

Rookoven
Opvallend is de rookoven buiten, voor de winkel van Verkerk. Hierin worden onder meer zijn rookvlees, beenham, gerookte ossenworst en rookworst bereid. “Onze rookworst is met goud bekroond. Je proeft duidelijk het verschil in smaak met een fabrieksworst.” Hij roemt graag nog even zijn Black Angus (rib-eye, picanha, staartstuk en burgers) en Iberico (nek, rack, burgers en worst). “Voor kenners en liefhebbers zijn deze producten ultiem.”

Een steeds belangrijker thema binnen de slagerij is een transparantie. Dit geldt niet alleen voor de herkomst van vlees, maar ook voor de bereidingswijze en de ingrediënten. Op dit moment wordt hard gewerkt om alle allergenen te kunnen presenteren op een tablet. Hiermee kan iedere klant zien welke allergenen in de producten zitten. www.verkerk.keurslager.nl.