Oost in Bedrijf

De Keuken van Tante Til bestaat 10 jaar, borrel op 7 april

Eigenaar Bilal (50) kookt elke dag vers. De gerechten van De Keuken van Tante Til zijn ‘een mengelmoes van mediterraan en van alles wat’. Zijn zaak is een afhaal, restaurant en catering ineen. “Mijn specialiteit? Lasagne, zeker weten.” Op vrijdagmiddag 7 april strijkt bij hem de Vrijmibo neer.

Over zijn keuken zegt Bilal: “Je moet van gezond en lekker houden. Ik serveer geen chic culinair, maar eerlijk en echt eten.” Daarom kwam er bij hem in al die jaren geen frituur naar binnen. Stellig: “Dat vind ik heel ongezond.”

Hij kwam destijds naar IJburg om te wonen en te werken. “Dit is een goede plek voor onze dochter.” De eerste jaren waren best lastig, zegt Bilal. “Je moet hier de mensen echt leren kennen. En jezelf laten zien. Je moet goed koken, maar sociale contacten zijn ook heel belangrijk. Catering helpt daarbij. De mensen op IJburg komen overal vandaan. Ze zijn geen echte Amsterdammers, maar komen ook niet uit de provincie. Ze zijn – terecht – kritisch. Het kost vijf jaar, maar dan weten ze we je bent. En ik weet wie zij zijn. Het gaat nu heel goed, het werkt. De mensen komen graag. Het is bij ons niet duur, maar wel lekker en gezond.”

Hij kijkt met trots terug op de afgelopen tien jaar. “Ik geniet ervan. Het is druk, maar stilzitten kan ik toch niet. Ik ben een trouw mens, ook in mijn werk.”

Op vrijdagmiddag 7 april vanaf 17.00 uur viert Bilal in samenwerking met de Vrijmibo zijn tienjarig bestaan. “Ik wil het met de buurt vieren, met lekker eten en drinken.”

De Keuken van Tante Til, IJburglaan 1501, maandag tot en met zondag vanaf 11.00 uur, dekeukenvantantetil.nl.

Advertorial