Mijn fiets en ik

‘Het kan ook in 22 minuten’

Alex Klusman (43)
Beroep: oprichter campagnebureau BKB
Route: Durgerdam-Centrum
Afstand: 11,4 kilometer
Frequentie: vijf keer per week, plus in het weekend wielrennen

Nergens aan denken
Toen ik een paar jaar geleden flink ziek werd, ben ik gaan fietsen. Ik moest eruit, nergens aan denken, bewegen. Het bleek mijn redding. Sindsdien fiets ik ook naar kantoor. Inderdaad altijd, ik laat me niet tegenhouden door beetje regen of sneeuw. Ik voel me sindsdien fysiek beter, fitter.

Radio 1
Het is zó’n lekker gevoel als je bedenkt wat je uitspaart aan auto- en parkeerkosten. Onderweg plug ik een koptelefoontje in en luister ik Radio 1. Scheelt een half uur krantlezen. Ik fiets die 11,4 kilometer in een halfuur. Het kan ook in 22 minuten, maar dan moet alles meezitten.

Fiets
Naast die racefiets heb ik een gewone hybride, met versnellingen en zo’n sukkelige fietstas. Was ik vroeger nooit mee over straat gegaan. Geldt ook zoor mijn zwarte hightech regenpak trouwens. Kom ik aan op kantoor, helemaal bezweet, zie je die jonge gasten denken: ‘sukkel’. Hahaha.

Bakens
Mijn route staat vast: Durgerdammerdijk, Schellingwouderbrug, Amsterdamsebrug, Zeeburgerdijk, Veelaan, Lloydhotel, Piet Heinkade, Prins Hendrikkade, Jordaan. Ik fiets van baken naar baken. Het eerste stuk is 2,5 kilometer, daarna komt een stuk van 4 kilometer en zo verder. Het stuk achter CS is irritant, door langzame fietsers en vervelende brommertjes. Sinds ik fiets heb ik behoefte aan bredere fietspaden.

Onderweg
Je ziet onderweg dingen veranderen. Zoals camping Zeeburg. Die is mooi opgeknapt de laatste tijd.

Ring-Ring is de nieuwe community voor overtuigde fietsers. Omdat de wegen in de stad vol raken, maar fietsers zich duurzaam en stressloos verplaatsen.
Deelnemers: 221. Totaal gefietste afstand: 71.776 kilometer. www.ring-ring.nu.

1 Reactie

 1. RingRing wij hebben zo onze vraagtekens. Kan Ringring eens duidelijkheid verschaffen over:
  1 hoeveelheid actieve ringringers
  2 subsidiekosten per actieve ringringer
  3 hoeveel km zijn ze meer gaan fietsen
  4 zijn er nieuwe fietsers bijgekomen dankzij rinring en zo ja hoeveel
  5 wat is het aantoonbaar economisch effect positief / negatief uitgedrukt in euro’s
  6 is de ringring techniek verkoopbaar en toepasbaar op andere projecten
  7 we lezen dat ringring een succes is; volgens welke definities
  8 bij een ringring succes kan de subsidie toch wel als een investering worden gezien (soort van banken garantie) wanneer en met welk rente percentage wordt die afgelost

Comments are closed.