Oost in Bedrijf

‘Ik zou nooit meer iets anders willen doen’

Bij Bloem! is deze woensdagochtend net een levering van verse bloemen en planten gedaan. De toch al fleurige winkel staat vol prachtigs en Sandra Sauerbreij en een collega zijn druk bezig om alles op de juiste plek te zetten. Sandra is coördinator en plantinkoper van drie Bloem!-vestigingen in Amsterdam. “Ik werk dus op meerdere locaties, maar dit is wel mijn stekkie, hoor. Deze zaak kan ik niet missen.”

Dat komt, denkt ze, omdat ze er sinds de opening vijf jaar geleden bij betrokken is. “Het voelt daarom als mijn eigen winkel. We hebben een vaste klantenkring, kennen de buren met wie we gezellig een praatje maken. Het is hier ‘ons kent ons’, een dorp in de stad. Ik had vijf jaar geleden niet durven dromen dat het allemaal zo goed zou gaan. Alles klopt.”

Bloem! Is een winkel van nu, zegt Sandra: een vrolijke buurtwinkel, hip en met een groot assortiment. Met veel aparte bloemen zoals stippenbegonia’s en groene vaste planten zoals de alocasia monstera. “Dat is wat de klanten nu willen. In deze buurt wonen jonge en trendy mensen. Wat dan hip is? Nou, miniplantjes en losse bloemen bijvoorbeeld.” Ze kijkt de zaak rond, over die zee van bloemen. “Ik zou nooit meer iets anders willen doen. Hier word ik vrolijk van. Wat is er nou leuker dan mensen blij maken met mooie bloemen en planten?”

Ondernemersportret. In opdracht van cbre. 
Beleef het in Oost.