Oost in Bedrijf

Hockeysticks uittesten op het oefenveldje in SportFanatic

Liam Westerveld en Cees van Wijk zijn de eigenaren van SportsFanatic op de Pretoriusstraat 2 in Amsterdam Oost. Sinds twee en een half jaar werkt Westerveld (33) fulltime in deze zaak. Hiervoor werkte hij al ruim veertien in de sportzaak Van den Boogaard, die op hetzelfde adres gevestigd was. “Er zitten al zestig jaar sportwinkels precies op dit huisnummer,” zegt hij.

Liam heeft altijd al een passie gehad voor sporten. Hij stopte zelf, na jaren voetbal, doordat hij te veel last had van blessures. Nu kan hij zijn interesse in sport delen met zijn klanten en hen helpen aan geschikte voetbalschoenen of hockeysticks.

SportsFanatic richt zich vooral op hockey, voetbal en daarnaast ook een beetje op hardlopen, tennis en indoor, met hun schoenenaanbod. Ze streven naar personeel met zoveel mogelijk variatie in sportervaring, zodat de klanten advies krijgen van een kenner. Het leukste aan zijn werk vindt Liam de diversiteit in klanten. “Het belangrijkste voor mij is dat zij met goede spullen weggaan. Dat is het verschil tussen ons en andere sportwinkels: je krijgt hier goed advies. De klant moet gewoon met een schoen weggaan die bij hem past.”

SportFanatic wil graag uitbreiden op het gebied van hockey. “Wij richten ons er speciaal op,” aldus Liam. Onder de winkel is een oefenveldje, waar de klanten hun sticks voor aankoop kunnen uittesten.