Advertorial

Gratis ontbijt tijdens Zeehavendagen op de Kop van Java-eiland

Zeehavendagen Amsterdam serveert op zaterdag 30 juni van 10.00-12.00 uur een gratis ontbijt op de kop van het Java-eiland voor de inwoners van Amsterdam-Oost. Doel van het ontbijt is bewoners informeren over de rol van de Amsterdamse haven. Het ontbijt – koffie, thee, jus d’orange en een broodje – vindt plaats in de pop-upstrandtent Jakarta. Er is plaats voor maximaal 200 personen.

Alle havens in het Noordzeekanaalgebied zetten hun deuren open tijdens de derde editie van de Zeehavendagen Amsterdam van 27 tot en met zondag 30 juni. Het publiek krijgt een kijkje achter de schermen van het havenbedrijfsleven. Primeurs deze editie zijn het open huis bij superjachtenbouwer Feadship en de openstelling van de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Het programma bestaat uit onder meer uit een keur van open schepen zoals het immense transportschip de Zr.Ms.Johan de Witt, demonstraties, activiteiten op het water, excursies en rondleidingen, een schepenshow en een techniekevenement voor kinderen. Veel activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Werken in de haven
De haven is ook van de grootste banenverschaffers in de hoofdstad. In januari is daarom de arbeidsmarkt- en onderwijscampagne werkenindehaven.amsterdam gestart. Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni is er een informatie- en een banenmarkt in PTA voor leerlingen, studenten en werkzoekenden.

Aanmelden voor ontbijt
Opgeven voor het ontbijt gaat via zeehavendagenamsterdam.nl, zoek bij ‘zaterdag 30 juni’ naar Zeehavendagenontbijt. Deelnemen kan met maximaal 4 personen. Na het ontbijt is er natuurlijk de mogelijkheid om deel te nemen aan alle activiteiten. Het centrum van de Zeehavendagen is dit jaar rond PTA en de Java-kade. Zie zeehavendagenamsterdam.nl.