Oost in Bedrijf

Gezinswoningen met tuin in Park Jeruzalem

Naast Park Frankendael in de Watergraafsmeer ligt het wijkje dat in de volksmond ook wel Jeruzalem wordt genoemd. In de loop van 2018 start hier de bouw van een nieuwe, gemende wijk met koop- en huurwoningen. Geïnteresseerden kunnen zich nu voorinschrijven.

 Een deel van de wijk is in februari 2010 aangewezen als Rijksmonument. Het ontwerp voor Jeruzalem komt van Heren 5 architecten. “Park Jeruzalem is een plek met historie, een dorpje in de stad, waar je in hofjes rond gezamenlijke- en privétuinen woont. Er staan volwassen kersenbomen. Met ons ontwerp wilden we aansluiten bij het bestaande karakter van de wijk. We creëren ruime tuinen en mooie gevels. Het wordt autoluw, en collectieve tuinen blijven behouden.”

In Park Jeruzalem komen straks 10 grote gezinswoningen, 28 gezinswoningen, 2 appartementen en 1 bedrijfsruimte. De woningen zijn bijzonder ingedeeld met ruimtes op verschillende niveaus, daklichten en souterrains die overlopen in privétuinen.

Naar verwachting gaan de woningen voor de zomervakantie in verkoop, toewijzen gebeurt via loting. Interesse? Meer informatie op www.parkjeruzalem.nl.