Leipe Slib

Geen nieuws

Of nou ja. Morgenochtend komt iemand de tegels en de vloer wegbikken, boven in wat het kantoortje moet worden. In de loop van de dag komt ook iemand gaten boren in de meterkast, wat nodig is voor Nuons stadswarmte. Én er komt een aannemer die een mantelbuis – technische termen, mensen, alsof het niks is – onder het terras doortrekt. Daar gaat die stadswarmte dan weer doorheen. Sterk staaltje timing, of niet?

4 december, budget

We gaan waarschijnlijk €10.000 over ons budget heen. Maar dat zien we dan wel weer.

Terzijde: misschien kunnen belanghebbende partijen (ontwikkelaars en zo) óns buurtinitiatief ook een keer steunen… (ze stelden 6.000 euro beschikbaar voor een tijdelijk ijsbaantje op het eiland. Dat wel.)

8 december, lekkage

Het lijkt wel of we lekkage hebben. Maar dat is lastig te zeggen, want in de meeste kozijnen zit nog geen glas. Toch moet er iemand komen, want nattigheid in het halletje – dat net is begipst en bemeterkast is – kan redelijk rampzalig uitpakken.

10 december, het glas

Mijlpaal, mijlpaal. Er zit glas in de ramen van het kantoor. Ik kan er nog net geen bureau zetten, maar nu kan ik het me wel al voorstellen. Stapje voor stapje verder, en in de container staat nog steeds de drank.

Lees wat eerder gebeurde rond Stamhuis de Slibvijzel. En zie www.stamhuisdeslibvijzel.nl.
Beton wegbikken van de vloer het toekomstige kantoortje.

Leipe Slib
Voormalig slibvijzelgemaal wordt Stamhuis de Slibvijzel. Oud beton verbouwd tot nieuwe hangout. Belevenissen in een opmerkelijk project.