Oost in Bedrijf

‘Geen makelaar kan het verhaal over IJburg beter verkopen dan wij’

Tien jaar geleden werkten ze allebei nog bij een makelaar in Amsterdam-Zuid. Inmiddels bedienen ze met hun eigen makelaardij de hele stad als het gaat om de aan- en verkoop en taxaties van woningen. Hun makelaarskantoor BEN is gevestigd aan de Lijnbaansgracht in de Amsterdamse Jordaan, maar Ester Kampinga en Niels Maijer wonen zelf op IJburg: “De energie en het enthousiasme op IJburg zijn uniek. De kinderen spelen veilig op straat, we beschikken over alle faciliteiten, wonen aan het water, er is licht, lucht en ruimte. En toch is het centrum van Amsterdam nabij, met de tram om de hoek.”

Wie met Niels en Ester praat, ervaart vooral bevlogenheid. Ze zijn enthousiast over hun vak en over hun woonomgeving. Ester: “Hoewel wij met gezonde tegenzin in 2008 vanuit de stad naar onze huidige woning op IJburg vertrokken, is er inmiddels geen makelaar die het verhaal van IJburg beter kan overbrengen dan wij. We merken dat als we daar een woning verkopen, we ons eigen verhaal vertellen. Hoe fijn het is om te kunnen parkeren, hoeveel aanbod er is qua scholen en sportclubs, hoe iedereen op IJburg met elkaar een goede sfeer en woonomgeving creëert. Ook vertellen we over bewonersinitiatieven als de ijsclub en de tennisclub.”

Daarom reageerde het stel meteen enthousiast toen tennisclub IJburg hun vroeg te sponsoren. Niels: “IJburg is geen slaapstad geworden zoals vele andere nieuwbouwwijken, maar een bruisende wijk met middenstand, werkgelegenheid en heel veel creativiteit en ondernemersgeest.”

Over dat laatste beschikken beide registermakelaars zelf ook. Ester: “In 2007 zijn we ons eigen NVM-kantoor gestart en vlak daarna brak de crisis uit. Best een spannende tijd voor ons. Door dicht bij onszelf te blijven, creatief te denken en te volharden hebben we deze lastige periode goed doorstaan.” Onderscheid maken ze met hun kennis en betrokkenheid, meent Niels, die zelf vicevoorzitter van Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) is. “We zijn geen nine-to-fivemensen. Omdat we samen leven en werken, zijn we heel flexibel. We kunnen als het moet elkaars afspraken overnemen en kennen elkaars dossiers.”

Hoe kijken beide makelaars na zes jaar crisis tegen de markt aan? Niels: “De rente blijft voorlopig laag, er zijn veel internationale bedrijven die zich in de regio vestigen en er is sprake van schaarste. Ik denk dat de markt in Amsterdam de komende jaren alleen maar zal groeien.”

Voor meer vrijblijvende informatie kijk op www.benuwmakelaar.nl of bel 020–4202400.

Dit verhaal is onderdeel van de woonspecial Leef!