Mijn fiets en ik

‘Geef mij maar lekker windje mee’

Elly van der Noort (68)
Beroep: winkelmedewerker Beethovenstraat
Route: IJburg richting Zuid en Centrum
Afstand: 9 km
Frequentie: zeker vier keer per week, ‘zo vaak als ik kan’

Mijn fiets
Ik heb een Brompton-vouwfiets, speciaal voor ’s avonds, want dan kan ik met de tram terug. Het is me afgeraden ’s avonds alleen over die brug en stille weg te fietsen. Maar meestal gebruik ik mijn stadsfiets, zwart, met drie versnellingen. Een heerlijk apparaat.

Overwegingen
Toen we naar deze wijk verhuisden, dacht ik wáánzin, ik kom in een uithoek te wonen. Maar het viel me reuze mee, ik ben in een halfuur in de stad.
Kijk, ik fiets mijn hele leven al. Dus als het even kan, stap ik op. De stad is mijn leefomgeving, daar wil ik naartoe, zo vaak mogelijk. Naar de Albert Cuyp, naar vriendinnen, naar mijn vaste boekwinkeltje, naar mijn werk.

Weersomstandigheden
Een beetje regen is niet erg. Alleen als het erg slecht is, windkracht weet ik hoeveel, dan haak ik af. Ik ben geen tegenwindfietser, geef mij maar lekker windje mee.
Fietsen is leuker, lekker om je heen je kijken en je hebt nog meteen je lichaamsbeweging ook. Bovendien kun je precies uitrekenen hoe lang je over je tocht doet. Lekker efficiënt.

Route
Altijd over die Nesciobrug hè. Wat is het heerlijk als je daar bovenop bent. Dan heb je het gehad, mag je eindelijk naar beneden. Daarna is elke richting goed. De weg over het Zeeburgereiland neem ik nooit, die is saai.

Ring-Ring
Grappig, ik kijk altijd even naar mijn kilometerstand. Het leuke is dat ik nu kan zien hoeveel ik fiets, daar had ik geen idee van. Laatst maakte ik op een dag 25 kilometer, mijn voorlopige record.

Deelnemers Ring-Ring: 151
Maandtopper is Martijn met 617 km.
Zie www.ring-ring.nu. De app is gratis te downloaden.

We zijn op zoek naar fietsverhalen. Wil je iets vertellen over jouw fietstocht, of ken je een fervente fietser, mail dan naar info@debrugkrant.nl.

1 Reactie

 1. RingRing wij hebben zo onze vraagtekens. Kan Ringring eens duidelijkheid verschaffen over:
  1 hoeveelheid actieve ringringers
  2 subsidiekosten per actieve ringringer
  3 hoeveel km zijn ze meer gaan fietsen
  4 zijn er nieuwe fietsers bijgekomen dankzij rinring en zo ja hoeveel
  5 wat is het aantoonbaar economisch effect positief / negatief uitgedrukt in euro’s
  6 is de ringring techniek verkoopbaar en toepasbaar op andere projecten
  7 we lezen dat ringring een succes is; volgens welke definities
  8 bij een ringring succes kan de subsidie toch wel als een investering worden gezien (soort van banken garantie) wanneer en met welk rente percentage wordt die afgelost

Comments are closed.