Wijzen uit het Oosten

‘Er komt niets binnen waar ik niet achter sta’

Eerlijk duurt het langst. Het Faire Oosten: een warm bad.

Haar ziel en zaligheid zit in deze plek. Het Faire Oosten. Pas een paar weken geopend en nu al niet meer weg te denken uit Oostpoort. Tussen de bedrijven door heeft Magali Heuberger (31) net even tijd voor een gesprekje . Magali, de bedenker van dit alles, zit nog lichtelijk trippend van geluk op haar stoel. Boven de eigen toko.
Waar hebben we het over? Een conceptstore? Een fairtrade winkel? “Het is meer dan dat. Mijn ziel ligt hier, alles is met liefde en aandacht uitgekozen en gemaakt. Van lokale ontwerpers, wijnproducenten en kunstenaars.” De winkel en galerie ademen schoonheid en warmte. Niet alleen de glimlach van de zichtbaar trotse medewerkers zorgt daarvoor, ook iets… bijna magisch. Doe voor de grap je ogen eens dicht en snuif de geuren op. De schapenvacht. Het kaarsvet. De chocola. Je wilt niet meer weg.
“Dit wordt meer dan een winkel. Creatieven en ondernemers kunnen gebruikmaken van de prachtige bovenruimte. Yoga en inspiratieworkshops. Er komt niets binnen waar ik niet achter sta.”
Achter de lieve glimlach schuilt daadkracht en zakelijk inzicht. Iedereen vraagt zich wel eens af, wat wil ik nou echt? En waarom doe ik het niet gewoon? Grote kans dat er iets verandert als je echt in je kracht komt te staan. Filosofisch? Psychologie van de koude grond? “Niets voelt beter,” aldus Magali, “gewoon doen.”

Wijzen uit het Oosten
Oost is rijk aan bijzondere mensen. In deze rubriek geven zij hun kijk op de wereld.

Lees hier de andere portretten.