Oost in Bedrijf

‘Eindelijk weer echt contact met onze gasten’

Het is zeker een roerige tijd, vertelt Jaap, samen met Thomas eigenaar van restaurant Nomads, terwijl binnen de tafels opnieuw in de lak gezet worden. “Maar Cruijff zei het al: elk nadeel heeft zijn voordeel. Het is mooi om te zien hoe loyaal mensen zijn en hoe ze proberen te helpen.” Na de verplichte sluiting is Nomads begonnen met een afhaal- en bezorgservice van hun driegangenmenu’s. “Het is de Nomads-experience, een echte avond uit maar dan thuis, in mooie bakjes gepresenteerd.” Het restaurant heeft steeds een ander land als thema, nu is dat de populaire Vietnamese keuken. “Iedereen kent streetfood zoals springrolls en pho bo (noedelsoep), maar is er veel meer en het is allemaal superlekker, smaakvol en niet te pittig. Wij proberen de gerechten te verdiepen.” Vanaf 1 juni kunnen er binnen 27 gasten eten. “Daarnaast hebben we een groot terras aan het water waar je goed afstand kan houden, met straks heaters en lampjes. We missen het contact met de gasten, daar kijken we enorm naar uit.”

Oranje-Vrijstaatkade 55, www.nomads-amsterdam.nl

Winkels en horeca in Oostpoort opgefrist en klaar voor zonnige maanden
De ondernemers in winkelcentrum Oostpoort zijn in deze coronatijd niet bij de pakken neer gaan zitten, hoewel het niet altijd makkelijk was. De winkels zijn op een veilige manier open. Ook de horecaondernemers, die supersnel een takeaway en bezorgservice op poten hebben gezet met mooie producten en menu’s, staan te popelen om hun gasten te ontvangen. Vanaf 1 juni mogen de restaurants en terrassen open, uiteraard volgens alle geldende richtlijnen. “We willen er echt iets moois van maken.”

Advertorial, in opdracht van CBRE.