De weg kwijt

Een hele mooie metafoor

Verboden fietsen te stallen in de fietsenstalling – ja, hèhè, ik begrijp het, maar wat ik niet begrijp is dat deze situatie nu al jaren voortduurt, aangezien ik vaak mijn fiets stal in deze fietsenstalling en elke keer weer op het verbodsbord stuit, net als vele anderen.
Al die fietsers die jaar in jaar uit, dag in dag uit hun fiets hier stallen, het verbodsbord zien, daar het hunne van denken en daarna de trap op lopen naar kantoor: het is gewoon een hele mooie metafoor.
Waarvoor? 
De gangen door, koffie nemen, de collega’s goedemorgen wensen, het werk verrichten, lunchen, het werk verrichten, de tas inpakken, de trap afdalen, de fiets uit de stalling halen en zonder naar het verbodsbord te kijken terug naar huis – goh, aan het einde van de werkdag schemert het alweer.
Niemand maakt zich werkelijk druk, want er is al genoeg om je druk over te maken, zeker in zo’n stad als deze die nooit stil lijkt te staan maar dat wel doet.
Iedereen denkt er het zijne van, en fietst weer door.

Locatie: Oostenburg

Schrijver Toine Heijmans verzamelt op deze plek de bezienswaardigheden op straat in Amsterdam Oost. Ook iets gezien? toine@debrugkrant.nl