Oost in Bedrijf

‘Een goede sfeer en eerlijk advies’

Alana Visser, oprichtster van Boho Amsterdam, is een enthousiaste, hardwerkende ondernemer die gepassioneerd kan vertellen over haar winkel en werk. Ze vestigde zich bijna drie jaar geleden in Oostpoort en heeft daar nog geen dag spijt van gehad. Haar kleine conceptstore is gevuld met kleding, sieraden, tasjes en cadeauartikelen van kleine Nederlandse, Duitse en Scandinavische merken. “Mijn visie: weinig basics en juist veel prints en items die je niet veel ziet, die opvallen.” Bovendien houdt ze haar prijzen ‘leuk’. “Zodat iedereen kan shoppen.”

Ze was op slag verliefd op deze plek. “Dat komt door de sfeer, het ís de stad maar het voelt als een dorp. Met een goede mix van ketens en kleine winkels, om me heen zitten hele leuke andere conceptstores. We vullen elkaar goed aan. Dit is het fijnste plekje dat ik tot nu toe had, en ik heb al op heel wat plekken in de stad gezeten, onder meer op de Haarlemmerdijk. Hier heb ik echt alleen maar leuke klanten, heel bijzonder.”

Behalve met styling – “ik vind het leuk om goed te adviseren en te helpen” – houdt Alana zich ook bezig met het ontwerpen van sieraden. “Ik ben net mijn eigen label begonnen. Mijn sieraden hangen in de winkel maar ook op vijftig andere plekken in Nederland en België. De combinatie is mooi, ik geniet ervan om mensen van top tot teen aan te kleden.” Dan, na een korte stilte: “Wat ik het allerbelangrijkst vind is eerlijk advies, en dat mensen zich welkom voelen in de winkel.” 

Ondernemersportret. In opdracht van cbre, gepubliceerd inBeleef het in Oost.