Kijk op de wijk

DYLAN (15): “Mijn favoriete gebouw is blok 42B”

“Toen ik voor het eerst op IJburg kwam vond ik het helemaal niet zo leuk. Er was zo weinig te doen. Maar er is heel veel veranderd. Voorheen was er nog geen sluis achterop het eiland en nu lijkt het net of hij al bijna af is. De levendigste plek voor mij is bij het winkelcentrum. Daar kom ik altijd wel bekenden tegen van school of van de sportschool. Op Steigereiland vind ik het juist heel erg stil. Daar is niet veel te doen en daarom kom ik er bijna nooit.


Er wonen vrij veel vriendelijke mensen op IJburg. De inrichting en de huizen van IJburg spreken mij aan. Grappig is dat je aan het begin van het eiland allemaal lange rechte straten hebt, terwijl er achterop het eiland juist meer korte straten zijn. Mijn favoriete gebouw is blok 42B. Het heeft een mooie buitenkant en het uitzicht over het IJmeer is daar geweldig.

‘s Avonds is IJburg niet erg verlicht. Ook de kerstverlichting bij het winkelcentrum had wel wat spectaculairder mogen zijn. Maar ja, liever iets dan niets. Ik mis nog een avondwinkel. Dan kun je tenminste ‘s avonds laat nog een lekker ijsje halen.

Wat ik echt een nadeel vind, is de veel te drukke tram. En dan heeft die ook nog net iets te vaak vertraging of storing. Bij de eindhalte van de tram is een sportschool. Daar werk ik en dat doe ik met heel veel plezier. In mijn vrije tijd doe ik er aan fitness en kickboksen.

Ik zit op het IJburg College in de derde klas. Het IJburg College doet veel activiteiten op het eiland zoals fietsen of gymmen in het Van Gogh-park. Nou ja, met lekker weer dan… In mijn vrije tijd kom ik trouwens bijna nooit in het Theo van Gogh-park. En in het Diemerpark ook niet. Ik zou niet weten wat ik daar zou moeten doen.

Ik geniet er heel erg van om over de boulevard te lopen of te fietsen. Als het mooi weer is kun je heel ver over het water kijken. Bij slecht weer verkleurt het water op sommige plekken. Ik kijk er naar uit dat volgend jaar de jachthaven open gaat en er allerlei bootjes de haven binnen komen varen.”