Advertorial

Doe mee met de workshops: Performance op Strand IJburg

Ik hou er niet van om lang aan tafel te zitten. Ik slaap graag op het dak. Loop het liefst de hele dag op blote voeten en ik heb geen tafels en stoelen in mijn huis. 

Vanaf jongs af aan vraag ik mij af wat de ongeschreven regels zijn voor hoe we ons bewegen. Voor wat we doen en wat we niet doen. Voor hoe we met elkaar communiceren en hoe onze lichamen bewegen in de ruimte. Ik ben autist, en mijn autisme helpt me te verbazen over die regels. Voor mij zijn ze niet echt normaal. Het zijn codes die ik heb leren lezen als een vreemde taal. En die taal onderzoek ik als choreograaf.

Nergens in Amsterdam vind je een groter zandlandschap en zoveel ruimte om te bewegen als op Strand IJburg. Het is een plek in Amsterdam die nog niet helemaal bestemd is.
De afgelopen weken ben ik er elke dag geweest, bestudeerde nauwkeurig hoe families en vrienden gebruik maken van het strand. Ik maakte kleine choreografische notities zoals hierboven.
Wat als we nieuwe bewegingen zouden bedenken voor deze plek? Bewegingen die ontstaan uit ons eigen verlangen naar contact en beweging, niet uit het volgen van de regels voor hoe het hoort omdat we het nu eenmaal altijd zo doen.

Graag zou ik dit onderzoek samen met bewoners van IJburg doen. Ik denk dat het leuk is om mee te doen als je geïnteresseerd bent in verschillende vormen van lichaamsbeweging en het leuk vindt andere bewoners te leren kennen. Je hoeft zeker geen danser of sporter te zijn. Er komen workshops op de volgende zondagen (18 en 25 september, 2, 9 en 16 oktober), steeds van 13.00–14.30 uur. Je kunt je aanmelden voor een of meerdere workshops door een e-mail te sturen naar info@clarindewesselink.com. Dan krijg je van mij een e-mail terug met bevestiging en wat uitleg. Iedereen kan meedoen, elke leeftijd. Ik vraag een bedrag van €10 per workshop. Ik gebruik dit geld om verschillende bewegingskunstenaars te betalen met wie ik samenwerk. Wil je graag meedoen maar is dit bedrag voor jou niet makkelijk te betalen, laat het weten in je e-mail. Het is geen probleem.’

Clarinde Wesselink
www.clarindewesselink.com