De weg kwijt

Dieven in een diepe zomernacht

De overvloed aan communicatieprofessionals doet zich gelden in de openbare ruimte, en graag was ik bij de staande vergadering geweest die dit stevige statement tot gevolg had. Het staat hufterproof op betonnen poten, een beetje lukraak neergedaald uit een onduidelijke kantooromgeving, als een kennelijke poging tot grondige gedragsverandering – of moest er nog wat budget worden opgemaakt?
Tip van de schrijver: alliteraties zijn gevaarlijk. Alleen doen als ze kloppen. Niemand scheurt de stad samen schoon, we hebben alleen pech met pover geplaatste propvolle papierbakken en een groot gebrek aan gemeentelijk gezag. De voertaal trouwens is inmiddels Engels, hier bij de containers.
We zien een scheurende moeder en zoon, overbelicht, als dieven in de diepe nacht, zo donker wordt het zelden in juli. Ze dragen mutsen en jassen, raar voor zo’n zalig zinderende zomercampagne. Waarom scheuren zij bij nacht? Hoe oud is die zoon, en moet hij niet naar bed?
Grote vragen. Voor het antwoord verwijzen wij u naar telefoonnummer 14020, de slotgracht om de stad, waar ook vandaag helaas niemand bereikbaar is.

Locatie: Theo van Goghpark

Schrijver Toine Heijmans verzamelt op deze plek de bezienswaardigheden op straat in Amsterdam-Oost. Ook iets gezien? toine@debrugkrant.nl