Wijzen uit het Oosten

Die spiegel is soms confronterend

Achter de balie, een sprankelende meid. Niet zomaar een 22-jarige, maar een van de managers van het Mirror Centre. Je weet wel, dat eigenzinnige pand op het ronde plein voor het Muiderpoortstation. O ja, hoor ik je denken, nu je het zegt, dat is me weleens opgevallen. Een te bescheiden herinnering voor een plek waar zoveel gebeurt.
“Mijn vader heeft het tien jaar geleden opgezet als een centrum voor de balans tussen lichaam en geest.” Aldus Marcia, die het bedrijf sinds kort met haar twee zussen runt.

“Hoewel het wat vroeg kwam dat we de leiding overnamen, is het wel ontzettend leerzaam om zo’n bedrijf met je zussen te managen.” Marcia’s vader kan door ziekte niet de gehele toko alleen runnen, maar is op de achtergrond nog steeds actief.
En de dames, allemaal twintigers, weten van wanten. “We hebben een frisse blik en merken dat mensen nog niet genoeg beeld hebben bij het Mirror Centre, terwijl je hier van alles kunt doen! Bijvoorbeeld lessen moderne dans, maar ook paaldansen, mediteren, noem maar op. Wij willen dat meer naar buiten brengen.”

Het pand bevat prachtige danszalen, een mooie binnentuin en een bar. Het eerste wat je ziet als je binnenkomt, ben jijzelf. Een spiegel. Soms confronterend, zeker als je gehaast en gestresst naar binnenvliegt, zoals ik zojuist. Maar ik loop er wekelijks als herboren weer naar buiten. Een speciale plek, het Mirror Centre.
“Ik begrijp steeds beter wat mijn vader bedoelt met balans, het is echt belangrijk. Voor mij is het ultieme chillmomentje alleen op de bank. Met niets. Net meditatie toch?”

Oost is rijk aan bijzondere mensen. In deze rubriek geven zij hun kijk op de wereld.

Meer Wijzen.