Advertorial

De Scheidingsplanner, ook voor ondernemers: ‘Er staat veel op het spel’

Als een ondernemer gaat scheiden staan er enorm veel belangen op het spel. Naast het maken van afspraken over de basisonderwerpen zoals de kinderen, de woning en alimentatie, moet ook voor uw onderneming alles in goede banen geleid worden. U wilt tenslotte niet dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt door uw scheiding.

Om te bekijken wat er met uw onderneming gebeurt tijdens en na de scheiding zijn een aantal zaken van belang. Bij De Scheidingsplanner starten we dan ook met het in kaart brengen van uw situatie. Bij ondernemers zien we vaak dat er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld. Ervaring leert dat die meestal niet worden uitgevoerd tijdens het huwelijk. Maar wat betekent dit dan voor de onderneming? 

Als is vastgesteld dat de onderneming meegenomen moet worden in de verdeling van het vermogen, rijzen er veel nieuwe vraagstukken. Wat is de onderneming waard? En wat betekent dit dan eigenlijk? Hoe gaat de eventuele uitkoop eruitzien? Dit vraagt een uitgebreide analyse. 
Als u een eigen onderneming heeft, wordt de berekening van de kinder- en/of partneralimentatie daarnaast een stuk complexer. Het is immers niet altijd duidelijk wat de inkomsten zijn.

Niet alleen de ondernemers zelf zijn bij ons aan het juiste adres. Het komt vaker voor dat slechts één van de twee partners ondernemer is en in dat opzicht een voorsprong heeft in kennis op de niet-ondernemer. Ook juist voor de niet-ondernemer zijn wij er dan, om ze mee te nemen in de eerdergenoemde onderwerpen. Voor ons is dit immers dagelijkse kost, waar het voor hen vaak nieuwe zaken zijn. 

Ook fiscaal en financieel gezien kunnen er veel haken en ogen zijn. Schakel dus altijd een financieel specialist in. De Scheidingsplanner is een van de weinige partijen in Nederland die de (echt)scheiding van een ondernemer op alle fronten goed kan regelen en van begin tot einde kan begeleiden. Wij kijken bij de berekeningen naar alle relevante zaken, zoals de bezittingen, de cijfers, de schulden, het toekomstperspectief, enzovoort. 

Bij De Scheidingsplanner Amsterdam zijn Wim de Zwart RFEA en mr. Stefanie van Poppel RFEA gespecialiseerd in ondernemers die gaan scheiden. Met bovenstaande problematiek houden zij zich dagelijks bezig. Beiden zijn ze mede-eigenaar van onder meer De Scheidingsplanner Amsterdam, wat ze meenemen in de begeleiding van hun cliënten. 

Kennismakingsgesprek
Gaat u scheiden, bent u of uw partner ondernemer en wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 020-82 08 171 of team@scheidingsplanner.nl. 

De Scheidingsplanner, IJburglaan 634S (Gebouw Y10), 020-8208171, scheidingsplanner.nl