Oost in Bedrijf

De Scheidingsplanner: begeleiding en advies op alle fronten. ‘Mensen helpen naar een nieuwe toekomst’

Stellen die na een lange relatie uit elkaar gaan hebben niet alleen veel verdriet, maar ook een boel praktische zaken te regelen. De drie experts van De Scheidingsplanner Amsterdam helpen je met hun veelzijdige expertise door deze moeilijke periode. “Je hebt iemand nodig die je kunt vertrouwen en die je met raad en daad bijstaat.”

De Scheidingsplanner is een organisatie met vestigingen door het hele land. Joosje Veneman (30) en haar collega-adviseurs Stefanie van Poppel en Wim de Zwart zijn eigenaren van onder meer de vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. Joosje: “We staan mensen bij die uit elkaar gaan na een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen. Wat zijn de gevolgen van een scheiding en wat moet je allemaal regelen? Ze overzien het vaak zelf niet meer. Er worden afspraken gemaakt over onder meer de kinderen, alimentatie, financiën en de woonsituatie. Maar ook voor bijvoorbeeld een alimentatieherberekening kun je bij ons terecht.”

Er zitten veel verschillende aspecten aan een scheiding, vertelt Joosje: “Juridische, fiscale en financiële uiteraard.” Maar ook is er – niet op de laatste plaats – de emotionele kant. “Ik ben behalve jurist en financieel echtscheidingsadviseur ook mediator. We begeleiden mensen om er gezamenlijk uit te komen. Wij staan hen dan op alle fronten bij. Kan dit niet, begeleiden wij mensen natuurlijk ook eenzijdig.”

Nieuwe toekomst
Er wordt altijd een scheidingsplan gemaakt, dat wordt gebruikt als praatstuk. “We werken met het scheidingsplan toe naar een convenant waarin alle afspraken komen te staan.” Omdat dit in juridisch jargon gebeurt en er in dit document geen ruimte is voor advies of uitleg, maakt De Scheidingsplanner gebruik van het scheidingsplan. “Zo krijg je inzicht in je nieuwe situatie. Weten waar je aan toe bent, wat je vaste lasten zijn, en waarvan je straks kunt leven geeft duidelijkheid en rust. Ons motto is niet voor niks: Plan je nieuwe toekomst.”

Ook voor ondernemers
De Scheidingsplanner Amsterdam heeft een specialisatie in ondernemers. Joosje is bovendien expert in scheidingen met internationale aspecten. “Er wonen veel expats en ondernemers in deze omgeving. Die kunnen wij goed helpen. We kijken bij ondernemers bijvoorbeeld naar omzet voor de alimentatieberekening, of naar een waardering van de onderneming.”

De Scheidingsplanner werkt bij gezamenlijke trajecten op basis van vaste prijsafspraken. En het intakegesprek is altijd gratis. “Want je moet wel een goed gevoel bij ons hebben, dat is het allerbelangrijkste.”

De Scheidingsplanner, IJburglaan 634S (Gebouw Y10), 020-8208171, scheidingsplanner.nl,joosje.veneman@scheidingsplanner.nl

Foto: Joosje Veneman voor het kantoor van De Scheidingsplanner Amsterdam, gevestigd in gebouw Y10 op IJburg. “Wat zijn de gevolgen van een scheiding en wat moet je allemaal regelen? Wij staan je met raad en daad bij. Ons motto is: Plan je nieuwe toekomst.”