Advertorial

De Scheidingsplanner Amsterdam staat je bij op alle vlakken: ‘We zijn sociaal en willen mensen graag helpen’

Stefanie van Poppel en Joosje Veneman van De Scheidingsplanner horen het regelmatig terug van hun cliënten: ‘Wat een baan heb jij toch, ik zou niet in jouw schoenen willen staan’. Maar wat maakt nou eigenlijk dat zij juist wel voor dit vak hebben gekozen en het ook elke dag nog steeds met erg veel plezier doen?

Ze vertellen: “We hebben de rechtenopleiding al enige tijd afgerond en daarmee is onze achtergrond juridisch. Vaak wordt gedacht dat een scheiding heel juridisch is, dat het echt het werk is van advocaten. Maar er komt bij uit elkaar gaan vaak veel meer kijken.” Vrij snel nadat Joosje en Stefanie in de scheidingswereld zijn gestart als jurist, zijn ze dan ook verder geschoold om ook de andere aspecten van een scheiding goed in kaart te kunnen brengen, zoals het financiële en fiscale kader.

“Daarnaast zijn wij vooral erg sociaal en willen we mensen graag helpen. Een scheiding is een heel persoonlijk traject, het is vaak een rollercoaster van emoties. Mensen bevinden zich in een onzekere tijd van hun leven. Hier willen wij in onze scheidingstrajecten niet aan voorbij gaan. We luisteren naar je verhaal en begrijpen dat het een hele verdrietige situatie is waarin veel onzekerheden zijn, voor nu, maar ook vaak richting de toekomst.”

Daarmee zijn de drie pijlers van het vakgebied benoemd: het juridische kader, de financiële en fiscale kant en de emotionele begeleiding. “Dit maakt ons werk zo interessant. Bij elke scheiding gaan wij op zoek naar een oplossing die voor beide partijen een goede basis is voor een nieuwe toekomst. Het geven van handvatten en het wegnemen van onzekerheden is iets wat wij heel belangrijk vinden. Wij stellen cliënten centraal en vinden het van belang dat er afspraken worden gemaakt die voor beiden werken!”

Natuurlijk doen Joosje en Stefanie het niet alleen, er staat een heel team klaar. Het team van De Scheidingsplanner is gespecialiseerd in alles wat met uit elkaar gaan te maken heeft. “Met de verschillende expertises en achtergronden zorgen wij er samen voor dat elke situatie juist in kaart gebracht kan worden.”

Joosje is binnen het kantoor gespecialiseerd in (complexe) mediationtrajecten en in scheidingen met internationale aspecten. Ze heeft er daarnaast geen problemen mee om de gehele mediation in het Engels te doen.

Stefanie richt zich binnen het kantoor naast mediationtrajecten ook op de eenzijdige trajecten, het is helaas niet altijd aan iedereen besteed om ergens in onderling overleg uit te komen. Daarnaast is Stefanie gespecialiseerd in ondernemers die gaan scheiden. 

“Wij zijn een van de weinige scheidingskantoren in Nederland die zich ook specifiek richten op de ondernemer in scheiding. Zowel particulieren als ondernemers zijn dus welkom bij ons!”

Wilt u meer weten over de werkwijze van De Scheidingsplanner, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek op het kantoor aan de IJburglaan (634S) via 020–8208171 of team@scheidingsplanner.nl.

Foto: Stefanie van Poppel (rechts) en Joosje Veneman (links) – hier naast hun kantoor aan de IJburglaan – zijn samen met hun collega Wim de Zwart al een aantal jaar mede-eigenaar van De Scheidingsplanner. “Bij elke scheiding gaan we op zoek naar een oplossing die voor beide partijen een goede basis is voor een nieuwe toekomst.”