Advertorial

De Renault Megane E-tech is een van de beste elektrische auto’s in zijn klasse

Renault heeft met de Megane E-Tech opnieuw een volledig elektrische auto geïntroduceerd. Het eerste wat opvalt bij dit model is de hoge en stoere neus. De auto is iets korter dan zijn voorganger en wat hoger en hoekiger geworden. Er is dan ook volop ruimte en de zitpositie is goed aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Het meest opvallend is het grote scherm met touchscreen in het midden van de console, waarmee de auto kan worden bediend en ingesteld. Voor wie zijn handen aan het stuur wil houden: het werkt ook met spraaktechnologie.

Voor dit model zijn mooie materialen gebruikt, alles oogt comfortabel en luxueus. De nieuwe Renault Megane E-Tech is leverbaar in een variant met 130 pk en een met 220 pk. Daarnaast zijn er standaard vier uitrustingsniveau ’s. Voor dit artikel is de Techno-uitvoering met 220 pk getest. Deze auto gaat van nul naar honderd in zeven seconden en heeft een top van ruim 160 kilometer per uur. Hij heeft een opgegeven WLTP-bereik van 460 kilometer, wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 400 kilometer. De accu is bij een snellader in ongeveer een halfuur voldoende opgeladen om ruim 250 kilometer mee te kunnen rijden. Een mooie extra is de spiegel die naar camera gewisseld kan worden, waardoor het zicht naar achteren optimaal is. 

De Renault Megane E-Tech Techno kost 45.190 euro rijklaar en inclusief BTW. Meer weten? Check www.renault-nieuwendijk.nl.