Wijzen uit het Oosten

De luchtigheid van mensen die het roer omgooien

Happy looks good on you. Het warme welkomstbordje van de pop-up store van Doordeweeks in Oostpoort.

Anouschka (40) zit niet helemaal lekker in haar vel vandaag. “Beetje moe, niet zo lekker.” Toch is happy haar credo. Het elektrische kacheltje achter de kassa zoemt zacht. Fijne praatjes met de klanten. Nu en dan verrast ze je met een brede lach.
De pop-up store verkoopt kleding, sieraden, kunst en vintage, en op de vaste locatie kun je ook lunchen, of je een nieuw kapsel laten aanmeten. “De eigenaren hebben mij erbij gevraagd. Ik kom oorspronkelijk uit de HR, ben na een sabbatical en zwangerschap andere kwaliteiten gaan benutten.” Dat zie je. De hand van Anouschka komt terug in het interieur, de tekstjes (happy, inderdaad) en de aankleding van de winkel.
“Creatief denken, dat is wel iets wat ik kan. Niet per se tekenen of schilderen of zo, maar dat je het op de een of andere manier voor je ziet.” Is dit die luchtigheid die mensen hebben als ze na jaren hun kantoorbaan vaarwel zeggen en het roer omgooien? “Ook in de HR kan ik nog steeds mijn ei kwijt, ik ben net klaar met een grote klus. Juist de combinatie geeft energie!” Daar kan geen elektrisch kacheltje tegenop.

Wijzen uit het Oosten
Oost is rijk aan bijzondere mensen. In deze rubriek geven zij hun kijk op de wereld.