IJburg Foto Film Festival

De instagram IJFFF-Walk

Op 2e Pinksterdag, maandag 28 mei, kan iedereen meedoen aan de IJburg Instagramwalk. “Het moet een ongedwongen wandeling door de buurt worden,” zegt initiator Mieke Plaschek, “waarbij deelnemers met behulp van fotografie en Instagram op een andere manier om zich heen gaan kijken. En daarbij meteen nieuwe mensen ontmoeten en zo een leuke middag hebben. Voor deelnemers die van buiten IJburg komen is het bovendien een creatieve manier om met IJFFF en deze stadswijk kennis te maken.”

De wandeling gaat door de straten waar ook de expositie plaatsvindt. Er wordt vanzelfsprekend ongelimiteerd gefotografeerd en gepost op Instagram, en de beelden vormen aan het eind van de middag meteen een digitale expositie in het festivalhart.

Wat is Instagram?
Foto-Twitter voor je IPhone, dat is de kortste manier om Instagram uit te leggen. Het is een social media-platform – de app is gratis te downloaden – waarop je net als bij Facebook en Twitter elkaar kunt ‘volgen’. Voor vele IGers (zoals de Instagrammers ook wel genoemd worden) is het een verslaving. omdat een foto makkelijk gemaakt is en althans volgens sommigen meer zegt dan een tweet van 140 tekens.

Kijk ook op www.ijfff.nl (#IGwalkIJburg en #IJFFFwalk)

2 Reacties

Comments are closed.