Oost in Bedrijf

CycleYou, kwaliteitsfietsen op maat

Bij Cycle You aan de Schellingwouderdijk, naast Landmarkt, kun je terecht voor fietsen van hoge kwaliteit. Geen gewone stadsfietsen, wel woon-werkfietsen, racefietsen en fietsen voor reizen, van de merken Santos en Mees. JanWillem Marchal maakt ze met liefde voor je op maat.

“We kijken: wat ga je ermee doen, wat past bij je budget en bij je fysiek? We maken een fiets helemaal gebaseerd op jouw wensen en doel. Ga je op vakantie fietsen door Canada of bergaf langs de Rijn? Dat maakt veel uit voor type fiets dat je nodig hebt.”

Marchal zweert bij zijn twee merken: het door hemzelf ontwikkelde Mees speciaal voor racen, en Santos vooral voor reizen en woon-werkverkeer. Trots: “Sinds vorig jaar ben ik een Santos World Store.”

Omdat dat bijzondere fietsen zijn, vindt hij, met een goede filosofie erachter. “Mensen kopen steeds meer op internet, ook fietsen. Die van Santos zijn niet online verkrijgbaar, juist niet.” Het zijn fietsen voor de echt geïnteresseerde fietser, handgemaakt voor jou. “Een Santos-frame is er een voor je leven. De fiets is samengesteld van het beste dat er op deze wereld beschikbaar is.”

Klant ben je bij Cycle You voor altijd. “Nazorg is heel belangrijk. Ik heb de instelling: al kom je na tien jaar voor service of onderhoud, je bent en blijft mijn klant, ik help je.”

Hij heeft ook e-bikes, natuurlijk. “Die bieden enorm veel mogelijkheden.” Hij kent het vooroordeel erover wel, fietsers noemen het valsspelen. “Maar het is ook een nieuw mobiliteitsconcept. In woon-werkverkeer is het een oplossing, vooral in grote steden zoals Amsterdam waar de wegen vollopen. Neem alsjeblieft zo’n fiets naar je werk in plaats van de auto. Dat zou veel file- en luchtleed oplossen.”

Marchal begon ruim vijfentwintig jaar geleden, sinds zeven jaar zit zijn zaak aan de Schellingwouderdijk. Hij is een fervent fietser, uiteraard. “Reizen met de fiets, dat is mijn ding. Een tasje achterop en wegwezen. In Amsterdam zijn er relatief heel weinig speciaalzaken, vijf maar. Wij zijn er één van, voor liefhebbers van fietsen, racen, reizen.”

Cycle You, Schellingwouderdijk 339, 020-6277726, info@cycleyou.nl.De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag, graag op afspraak. www.cycleyou.nl