Oost in Bedrijf

Campagne studenten HvA. Overgewicht onder 15 tot en met 19-jarigen tegengaan met behulp van sociale media: ‘Samen maken we het verschil’

Het is in grote lijnen bekend wat overgewicht op latere leeftijd met je gezondheid kan doen. Nu, in de coronacrisis, is thuisblijven ‘het nieuwe normaal’. Een gevolg hiervan is dat er thuis meer gesnackt wordt en minder bewogen, een stap richting een ongezonde leefstijl. Maar hier is nog iets aan te doen. Studenten van de HvA lanceren de #Kidsfitchallenge via TikTok.

Zes vierdejaars digital marketing studenten van de Hogeschool van Amsterdam komen nu met een maatschappelijke oplossing voor dit probleem. “We willen kinderen tussen de 15 en 19 jaar juist stimuleren om gebruik te maken van de app TikTok (die sociale media en muziek combineert en steeds populairder wordt onder kinderen). Door sociale media en een gezonde leefstijl met elkaar te combineren, kunnen kinderen denken wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en aan zichzelf, langs de lijnen van de digitale wereld waarin we nu leven.”

Hoe willen zij dit realiseren?
“Heel simpel. Ben je tussen de 15 en 19 jaar oud? Pak je telefoon, maak een creatief filmpje waarin je leuke sportoefeningen doet, doe het met mensen thuis of met een vriend of vriendin. Gebruik een gezellig nummertje die de ‘fitte ik’ uit je haalt en plaats de hashtag #Kidsfitchallenge eronder. Laat het viraal gaan. Maak het verschil door aan jezelf te denken en er nog plezier uit te halen ook.
Deel de challenge met je familie, (online)vrienden en met je klas. “Samen kunnen we het verschil maken voor een gezonde leefstijl.”

Geschreven door Jeffrey Ligeon, Bram Mulder, Lakshmi Rampersad, Mark Stradmeijer, Jason Wiedijk en Trevor Wirabangsa