Kijk op de wijk

CAITLYN (19): “diemen was ook niet wild”

Caitlyn, sinds twee en een half jaar op IJburg. Vernoemd naar een karakter uit Miami Vice. Keken haar ouders altijd naar. Een ontmoeting in augustus. Vanuit haar voormalige woonplaats Diemen naar IJburg gekomen omdat het dichterbij de stad is. Betere OV verbinding ook.

Als ze om zich heen kijkt, vindt ze de huizen heel mooi, heel bijzonder.

Afgelopen voorjaar HAVO examen gehaald. Nu lekker vakantie. Jammer dat het niet zo’n hele mooie zomer is. Blijburg is haar hotspot. Gezellig, met vrienden. Ook aan de kade bij Blok 4 komt ze graag. Genieten, want straks in september begint ze haar dansopleiding aan de HKA. Dat wordt hard werken. Ga er maar aanstaan. Elke dag dansen. Maar ze wil niets liever. Tot nu toe les bij een dansschool in Amsterdam.

Mist niet echt iets op IJburg. Uitgaan doet ze in de stad. Als hier een uitgaansgelegenheid zou komen, zou ze er wel naar toegaan. Als ze ten minste gehoord heeft dat het leuk is.

Kent niet heel veel andere IJburgers, wel mensen uit haar blok. Dat is heel gezellig. Ook nog wel een paar mensen uit haar oude buurtje in Diemen. Is niet erg, dat ze niet zoveel andere IJburgers kent. Toch druk met andere dingen.

Vervoer: bijna altijd met de tram. Is ze best tevreden over. Komt bijna altijd. Soms neemt ze de scooter.

IJburg is wel oké, wel rustig. Maar ja, Diemen was ook niet wild. Daar kende ze heel veel mensen, omdat ze er altijd heeft gewoond. Hier is dat minder. Of had ze het daar al over gehad?

Typisch. Als mensen vragen waar ik woon, vragen ze altijd of het nog een beetje leuk is hier. Ze zijn blijkbaar echt benieuwd.

In ons blok geeft ze sinds een klein jaar elke vrijdag dansles. Meisjes van zes tot elf hoorden, dat ik danste. Vroegen ze of ze het leuk zou vinden om hun dingen te leren. Waarna ze elke vrijdag gingen oefenen. ‘Doen we beneden bij ons. Daar is een soort hok om te vergaderen en zo. Uurtje per week. Vinden we allemaal leuk.’

Werkt op de Albert Cuijp. In een kledingzaakje. Maar ja straks dus full-time naar die dansopleiding. Als deze krant uitkomt, is ze al volop bezig. Best spannend als ze daaraan denkt.