Advertorial

Café-restaurant Camping Zeeburg opent op 6 april met nieuwe kaart

Op 6 april, de donderdag voor Pasen, opent het café-restaurant van Camping Zeeburg weer. De kaart is vegetarisch met zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten. Manager Jessica heeft die zorgvuldig geselecteerd. “Ik wil graag laten zien hoe lekker je kan koken zonder vlees en vis.”

De recepten zijn van haar hand, van Jessica Schrier, de nieuwe manager horeca van de camping. Ze is geboren en getogen in Amsterdam-Oost en deed veel ervaring op toen ze vanaf 2011 met haar omgebouwde brandweerbus-foodtruck – “een concept dat toen nog in kinderschoenen stond, ik werd voor gek verklaard” – met soep en salades door Nederland en Europa reed.

In het uitzoeken van de juiste producten voor haar recepten heeft ze dan ook veel tijd gestoken. “Ik heb gezocht naar kleine, lokale leveranciers waar we wat betreft werkwijze en duurzaamheid helemaal achterstaan.” Zoals de plantaardige kebab van Karma Kebab. “Die is echt heerlijk en daar maken we dan zelf verse pickles en sausjes bij.”

Een vegetarische kaart past goed bij Camping Zeeburg, een van de eerste campings met een duurzaamheidskeurmerk. Zorgen voor de natuur en de omgeving is hier een vanzelfsprekendheid. “Ik voel verbinding met deze plek, werkte er toen ik twintig was een tijd achter de bar. Het was toen het einde van de wereld, nu ligt de camping door IJburg en Zeeburgereiland veel meer midden in de stad. Maar het voelt als je de Amsterdamsebrug over fietst nog steeds alsof je echt buiten bent.”

Op de kaart vind je straks simpele gerechten, altijd lekker en heel vers. Pizza’s met huisgemaakte tomatensaus en verse toppings, een from scratch opgebouwde curry en gepofte zoete aardappel met chili sin carne en nacho’s bijvoorbeeld. Ook de drankjes zijn niet standaard. “We hebben leuke frisdranken, wijnen van kleine wijnhuizen en bijna alleen maar lokaal bier zoals die van Brouwerij de Eeuwige Jeugd en de tripel van brouwerij Zeeburg uit Oost.” 

We zijn er voor campinggasten maar zeker ook voor de buurt, zegt Jessica. “Je kan bijvoorbeeld een kajak of kano huren en daarna neerstrijken op het terras, aan een van onze gezellige picknicktafels.” Rond het terras ligt de gigantische en goed onderhouden tuin. “Ons café-restaurant is een aanvulling op wat er al is denken we. Je stapt even op de fiets en dan ben je er.”

In het voorseizoen (vanaf 6 april) is het café-restaurant geopend van donderdag tot en met zondag van 17.00-23.00 uur. Later komen er ruimere openingstijden met bijvoorbeeld verse ontbijtjes bij. Het plan is om deze zomer ook weer open lucht-filmavonden en livemuziekmiddagen te organiseren. Jessica staat inmiddels te popelen, dat zie je. “Ik kan haast niet wachten om deuren open te gooien en gasten te ontvangen.”

Je vindt Camping Zeeburg aan de Zuider IJdijk 20, campingzeeburg.nl.