Oost in Bedrijf

Café-restaurant Camping Zeeburg is er ook voor de buurt. Nieuwe kaart, nieuw paadje, veel plannen

De deuren van café-restaurant Camping Zeeburg zijn geopend. Cindy van den Beld is nu bedrijfsleider en Max van der Wielen de fonkelnieuwe chef-kok. Samen hebben ze een schat aan ervaring en zitten ze boordevol plannen. Cindy: “Soms denken mensen dat het café-restaurant alleen voor campinggasten is. Maar niets is minder waar. Iedereen is van harte welkom, ook wandelaars, fietsers en mensen uit de buurt.” Om dat duidelijker te maken is er nu vanaf de dijk een rechtstreeks pad gemaakt naar de ingang van het café-restaurant. “Zodat je ziet: daar is het.”

De vloer zit strak in de lak, de pooltafel is opgepoetst en de bar is gezellig gemaakt. In de keuken zingt Max een robbertje Amsterdams met zijn radio mee, hij test en proeft, werkt ideeën uit voor de nieuwe kaart. Cindy schudt ons hartelijk de hand, ze heeft veel zin in het komende seizoen. “Dit is zo’n gezellige plek, voor lunch, borrel en diner, en met een ruim en zonnig terras.” Ze werkt al sinds haar veertiende in de horeca. Haar voornaamste plan voor de komende tijd: “Ik wil de buurt er meer bij betrekken, zorgen dat iedereen zich welkom voelt, en leuke evenementen organiseren.”

Ook Max is gepokt en gemazeld in het vak, want hij heeft diverse restaurants gehad, zoals De Hut op het Olympiaplein. Cindy: “Daar werd hij beroemd om zijn spareribs, hij maakt de allerlekkerste van Amsterdam.” Max lacht: “Het vlees is zo gaar dat het van het botje af valt. Maar ik ben van alle markten thuis. Op de kaart komen gangbare gerechten te staan. Bijvoorbeeld een Thaise salade, vleesgerechten, schelpdieren en een wisselende daghap.” Uit betrouwbare bron vernomen: Max maakt ook overheerlijke desserts als sticky toffee en cheesecake. “Alles wordt bereid met verse, pure producten, ook de sauzen. Blik en zo, daar kan ik niet tegen.” Voor hij fluitend naar de keuken loopt, zegt hij: “Ik heb er veel zin in, ik hou van het campingleven.”

Het café-restaurant ligt een beetje naast de camping. Vanaf de dijk – de Zuider IJdijk – loopt er nu een wandelpad rechtstreeks naartoe, je hoeft niet meer over het campingterrein. Cindy: “Toch krijg je hier bij ons het vakantiegevoel, alsof je even kort op vakantie bent.”

Café-restaurant Camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20, www.campingzeeburg.nl.