Oost in Bedrijf

Café Camping Zeeburg opent met een feestje

Op camping Zeeburg zijn altijd gasten. Ook deze maandagmorgen in maart, als het lente lijkt maar fris voelt. Duitse toeristen scharrelen rond hun camper, op het terras zitten zo tien mensen te ontbijten. Overal op het terrein wordt hard gewerkt, zodat alles vóór het seizoen aanbreekt helemaal in orde is.

In het café-restaurant, dat officieel opent op 27 maart, zwaaien kersverse bedrijfsleider Floor (29) en chef-kok Catherine (25) de deuren wijd voor ons open. Ze hebben zin in de komende periode; er staan mooie dingen te gebeuren.     advertorial

Wat dan? Floor: “We zijn dit jaar elk weekend de hele dag geopend. Voor gasten natuurlijk, maar ook voor mensen uit de buurt. Vorig jaar kwamen al veel wandelaars, fietsers en gezinnen aanwaaien. Je wilt niet dat ze voor een dichte deur staan. Want kijk dit gebouw, zo mooi, die goede sfeer. Die willen wij eer aan doen, daar werken we voor.”

Chef-kok Catherine heeft het menu voor komend seizoen al klaar. Ze gaat voor huisgemaakt, goede kwaliteit en betaalbaar. “Ik maak gerechten waar ik achter sta, afgestemd op het publiek. De hamburger met huisgemaakte friet mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook hebben we steak, salades, pasta’s en dingen om te delen.” Dan, lachend: “Natuurlijk is het niveau hoog.” Haar credo: “Geen poeha, gewoon goed.”

Onlangs verdiende de camping het befaamde Green Key-label. Dat betekent dat er bij alles wordt gedacht aan het milieu, de omgeving en de aanwezige natuur. Producten komen zoveel mogelijk uit de buurt. Zo zijn er Amsterdamse bieren van brouwerij Zeeburg en brouwerij Oedipus. En komt het vlees van de Marokkaanse slagerij Kaddour uit IJburg. Alles is zoveel mogelijk biologisch en fairtrade. Catherine: “Alles wat uit Amsterdam komt vinden onze gasten fantastisch.”

Floor: “Soms denken mensen dat het terrein alleen toegankelijk is voor campinggasten Misschien ligt dat aan de toegangsweg, maar ons café-restaurant is er juist voor iedereen.” Ze heeft daarom voor de komende maanden allerlei leuke dingen op stapel. “Veel livemuziek, het Open Tent-festival met bandjes en dingen te doen. Dit is gewoon een mooie bestemming voor mensen uit de buurt. Een broodje, wat drinken, een borrel op het terras… Kom eens kijken, de sfeer op deze camping is altijd goed.”

Buiten bij het terras wordt intussen een wand in de verf gezet. Nog heel even, en het seizoen is begonnen.

Voor Amsterdammers
Op 27 maart is de feestelijke opening met livemuziek en de Sterrenwacht VSA. Door grote sterrenkijkers zie je bij helder weer de kraters op de maan.
• In het weekend is het café-restaurant de hele dag open, doordeweeks vanaf 17.00 uur.
• Je kunt kano’s en supboards huren, het omringende water is eindeloos.
• Elke vierde zaterdag van de maand is er salsa met livemuziek.
• Festival op 13 en 14 juni: sla je tent op en geniet van muziek en (kinder)activiteiten.

Zie ook de agenda en www.campingzeeburg.nl.