Advertorial

Binnen één dag van het roken af in het Ajax-stadion

Jaarlijks worden er honderden Nederlanders van het roken af geholpen met behulp van de Allen Carr-methode. De werkwijze is bewezen effectief: wereldwijd zijn al ruim 30 miljoen rokers gestopt met behulp van deze methode.
Er worden regelmatig (online) Allen Carr-trainingen georganiseerd, waarbij rokers binnen één dag stoppen met roken. Dit najaar worden deze trainingen gepland in diverse grote voetbalstadions door heel Nederland. Zo wordt er op donderdag 15 september een stop-met-roken-training georganiseerd in de Cruijff ArenA, daarna volgen andere stadions. 
Allen Carr werd van fervent roker een fervent anti-roker. Hij werd beroemd met zijn boek Stoppen met Roken. Carr rookte op een bepaald moment wel honderd sigaretten per dag. “Om te stoppen heeft hij een methode ontwikkeld die hij heeft opgeschreven in zijn boek,” vertelt Janien Rohring-Deventer, manager bij de organisatie Bewegen Werkt.
Tijdens de training wordt niet verteld dat roken slecht is of veel geld kost. Het gaat om de vraag: waarom doe je het eigenlijk, en welke voordelen levert het je op? De roker krijgt inzicht in de valse voordelen en in hoe het verslavingsmechanisme werkt. 
Na de training kan elke deelnemer gebruikmaken van een jaar gratis nazorg, bestaande uit onbeperkte deelname aan vervolgtrainingen en een 24/7 mogelijkheid om de trainer te bellen. www.allencarr.nl

Foto
Janien: “De Allen Carr-training biedt een grote kans om nooit meer te roken en is gratis voor verzekerden bij onder meer Menzis.”