Advertorial

‘Bewonderende blikken’: De Renault Arkana straalt sportiviteit en elegantie uit

Met de Arkana voegt Renault een heel nieuw model toe aan haar modellen lijn. En wat voor model, een SUV Coupe. Een modeltype dat we vooral kennen bij Mercedes, BMW en Audi. Een ronduit opvallende verschijning, die ons de nodige bewonderende blikken opleverde tijdens onze proefrit.

Laten we beginnen bij het uiterlijk. De Arkana is een opvallende en expressieve auto. Alles roept ‘kijk naar mij’. Wie onopgemerkt en anoniem door de straten van Zuid wil rijden, kan de Arkana beter laten staan. De wagen straalt sportiviteit én elegantie uit en is zeer aanwezig. 

Het model is zeer ruim, zowel voorin als achterin is er veel ruimte voor de inzittenden. Dat is letterlijk een prestatie van formaat want de aflopende coupe daklijn heeft de ruimte voor de passagiers achterin niet nadelig beïnvloed. Verder valt op dat de afwerking zich kan meten met zijn Duitse evenknieën. Alles is keurig en degelijk afgewerkt en zit op de plek waar je het verwacht. 

Daarbij is de wagen standaard riant uitgerust met allerlei elektronica, die bijdragen aan de veiligheid. Door alle instellingsmogelijkheden is de Arkana heel goed aan te passen aan de persoonlijke wensen van de bestuurder en daarmee wordt het een fijne gebruikersauto.

De Renault Arkana is uitgerust met een zogenaamde E-TEC Hybrid motor. Deze motor is direct afgeleid van de Formule 1, mede door de F1-techniek is het mogelijk om de meeste kilometers in de stad volledig elektrisch af te leggen. De elektrische motor wordt tijdens het rijden opgeladen, hierdoor is opladen aan de paal niet meer nodig. 

De wagen staat hoog op zijn poten en dat geeft de bestuurder een uitstekend zicht op de rest van het verkeer. Het rijden in de Arkana is sowieso een prettige verassing. Waar andere SUV’s in bochten nog wel eens de neiging hebben om topzwaar te worden, daar gaat de Renault Arkana strak de bocht om. Dit gedrag sluit goed aan bij zijn sportieve uiterlijk. Hij laat zich goed sturen en is, voor een auto van deze omvang, handig in het gebruik. 

De wagen is niet de snelste in zijn soort, maar kan uitstekend meekomen in het verkeer. Daarbij heeft de wagen het kenmerkende Franse comfort. Als laatste kunnen we de prijs niet onvermeld laten, de Renault Arkana E-TEC Hybrid begint bij € 32.390,- daarmee is de wagen veel gunstiger geprijsd dan zijn Duitse concurrenten. Meer weten? Kijk op www.renault-nieuwendijk.nl.