De weg kwijt

‘Betekenissen gaan verloren in bedoelingen’

Deze stad is vol geheimen, maar landingsplaatsen voor buitenaardsen zijn gewoon te vinden in de openbare ruimte, al worden ze weinig gebruikt want vier euro vijftig per uur parkeergeld is ook de vliegende schotels te veel. Rood en groen, bakboord en stuurboord, dat zijn de bekende navigatiesymbolen, ook voor het intergalactisch luchtverkeer. 

Alles heeft betekenis, maar sommige betekenissen gaan verloren in bedoelingen, en in onhandige pogingen de ander in toom te houden, alsof we het communiceren met woorden zijn verleerd. Deze stad is vol met talen, er is er vast één bij die de aliens begrijpen, beter dan de pictogrammen die hun luchtvoertuigen wat eenvoudig verbeelden, alsof ze nog antennes hebben.

Zouden de buitenaardsen hun ufo’s ook foutparkeren als er naar ze werd omgekeken, als iemand die daar woont en die er last van heeft zou zeggen: tjonge wat een mooie schotel, maar wilt u hem alstublieft niet op de stoep parkeren?

Locatie: Bogortuin, KNSM-eiland.

Schrijver Toine Heijmans verzamelt op deze plek de vreemde, nutteloze en krankzinnige verkeersborden van Amsterdam-Oost. Ook iets gezien? Toine@debrugkrant.nl