Ingezonden mededeling

Benieuwd of jij een hoortoestel kan gebruiken? Doe dan een gratis gehoortest!

Ben je op zoek naar een nieuw hoortoestel of denk je aan de stap? Een gehoortest maakt duidelijk in welke toestand de oren verkeren. Ze gaan vaak zo langzaam achteruit dat je bijna niets merkt van de verandering. Kwaliteit staat op de eerste plaats op de locaties van Van Boxtel hoorwinkels. Met meer dan vijftig vestigingen in heel Nederland verblijven we altijd dichtbij. Een onderzoek stelt meteen gerust als het gehoorverlies meevalt. Het kleine hulpmiddel zorgt makkelijk voor een grote verbetering in het dagelijks leven. Voortaan versta je ieder woord in een gesprek aan tafel of op televisie. 

Vrijblijvend gehoortest afnemen
Een afspraak maken voor een check in de winkel kost weinig moeite. Op de website vult iedere gast zijn of haar persoonlijke gegevens in. Het is vooral belangrijk dat bezoekers zichzelf welkom voelen om langs te komen. Je hebt geen verwijzing van een KNO-arts nodig bij het doorlopen van de controle. Binnen ons team ben je in deskundige handen voor betrouwbare testresultaten. Dankzij het onderzoek weten we of de situatie uitnodigt tot actie. Ook als je al in het bezit bent van een hoortoestel heeft het testen nut. Na afloop van de proef stemmen we het advies af op de recente situatie.

In of achter het oor
De beste audicien van Nederland brengt geen kosten in rekening voor het onderzoek aan het gehoor. In enkele gevallen vragen we wel om eerst een kno-arts te bezoeken. De uitslag leidt regelmatig tot een eerste gehoorapparaat of een nieuw toestel. Aan de hand van de check komen verschillende modellen voor je in beeld. De keuze bestaat tussen een apparaat in het oor of een apparaat achter het oor. De audicien legt graag het verschil uit tussen de toestellen. De beste optie hangt af van hoeveel gehoor je mist volgens de test. Als vanzelfsprekend speelt persoonlijke voorkeur ook een rol in de beslissing. 

Vergoeding van gehoorapparaat
Tegenwoordig valt zelfs een hulpmiddel met een luidspreker in het oor onder de mogelijkheden. Als audicien zien we het als onze taak om de klant zo goed mogelijk te adviseren. Aan de belangrijke aankoop hangt uiteraard ook een prijskaartje. In bepaalde gevallen vergoedt de verzekering (deels) de rekening van het product. Vooral bij grote medische noodzaak loont het om je in de zaak te verdiepen. Je krijgt driekwart vergoedt als je volgens het protocol een toestel nodig hebt. We raden een jaarlijkse terugkeer aan om de laatste ontwikkelingen in het gehoor te meten.