Oost in Bedrijf

Bedaffair verbindt duurzaam met mooi design

Je zou kunnen zeggen dat het een missie is: zoveel mogelijk mensen heerlijk comfortabel én gezond laten slapen. Dat betekent op en onder verantwoorde en milieuvriendelijke slaapproducten. Bedaffair stáát ervoor, al twintig jaar. Hun ‘ecoluxe’ slaapkamerspeciaalzaak is de enige in Nederland waar je matrassen, massief houten bedden, boxsprings en beddengoed vindt van de meest faire en verantwoorde herkomst.
-advertorial-

De showroom is sinds twee jaar gevestigd op de eerste etage van woonwarenhuis Design020 op IJburg. Arend Vaders en zijn vrouw Marjolein ontvangen er hun bezoekers hartelijk, met geduld en liefde. Maar het begon allemaal twintig jaar geleden, toen mensen begonnen na te denken over biologisch eten en niemand zich om natuurlijk slapen bekommerde. Toen al was Arend bezig met het maken van matrassen en boxsprings van natuurlijke materialen zoals paardenhaar, vlas, katoen en schapenwol.

Pioniers zijn ze dus, en vakmensen. Arend kent als ambachtelijk beddenmaker het hele proces, elk facet van het bed. Dat is te merken. Hij adviseert op uniek wijze, door zijn gespecialiseerde authentieke kennis. Dat vind je in geen enkele beddenspeciaalzaak.

Vaders: “Wij begonnen met het ontwerpen en produceren van hoge kwaliteit Hollandse en Duitse comfortabele en verantwoorde design bedden vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat moest anders, vonden en vinden wij. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en een fantastisch comfort. Trots: “We waren de eerste in Nederland die biologisch katoen in bedden verwerkten.”

Ze kijken elkaar eens aan. “Matrassen met petrochemisch schuim zijn nog steeds de standaard, dat kan écht niet meer’. Als matrassen een etiket met ingrediëntenlijst zouden hebben zoals voedsel in de supermarkt, kunnen mensen pas echt bewust een keuze maken.”

Zowel online als in de showroom vind je bedden, boxsprings, matrassen, beddengoed en gadgets zoals duurzame led verlichting met bewegingssensor. Bedaffair werkt uitsluitend samen met kleine ambachtelijke bedrijven. Zo komt het dat Bedaffair maatwerk kan leveren. Extra breed of extra lang? Geen probleem. Het wordt voor je geregeld.

Trots zijn ze onder meer op de prijs kwaliteit verhouding. “We hebben voor elk budget een comfortabel matras of bed. Matrassen vind je al vanaf €436 in 90×200 centimeter,” benadrukt Vaders.

Lees inderdaad de recensies op klantenvertellen.nl maar eens op na. Die zijn hartstikke positief. Komt misschien vanwege die missie, en misschien doordat Arend ook de bezorging zelf doet, samen met z’n zoon. “Dan kan ik nog even met de klant praten, kunnen ze mij zo nodig iets vragen.”

Hier zit in hun hele hart in, eco verbinden met mooi comfortabel slaapkamerdesign. En daar zijn ze nog lang niet mee klaar.

Goede verf
Sinds kort is er bij Bedaffair ook de milieuvriendelijke ecoluxe verf van Ressource te verkrijgen in twee lijnen, voor binnen en buiten: effen verftinten en effectverven of kalkverven.

Bedaffair in woonwarenhuis Design020, eerste etage, Pedro de Medinalaan 89–91, www.bedaffair.nl.

Bedaffair 1 Bedaffair 2 Bedaffair 3